Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 yılı engelli Sağlık Kurulu Raporuyla aracımı aldım.

disc55

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
s.a. arkadaşlar.nihayet reafşk tescil plaka ve ruhsatımı aldım. Ehlyet değişimi sistem olmadığı için yenieyemedim. sistem 3 gün yok dediler bana.Genel bakıma alınmış.2016 Engelli raporuma Özel Tertibatlı araç kullanması uygundur yazdırdım sonunda.çoğu hastane biz o ibareyi daha yazmıyoruz diyorAralık 2015 ten beri.biraz zor oldu ama oldu.Dedim ki Maliye bu ibareyi istiyor.Emniyette tabi ki.Tertibatı il sağlık komisyonunda kodlar yazılacak.benim kodlar araç kısıtlama kodları 10.02 , 33.02 01.01 de var.33.02( İki elle dış kuvvet tarafından idare edilen kombine hızlanma, fren ve direksiyon sistemi).komisyonda Mak.mühendisi ve elektrik -elektronik müh ve ortopedi doktoru vardı.Aracım skoda /rapid 1.4 rdı dsg.

Son düzenleme:
@[FONT=sans-serif]disc55 kardeşim adına sevindim aracın hayırlı olsun. Sakıncası yoksa raporun ön ve arka yüzünü bizimle paylaşabilirmisin? ayrıca h sınıfı ehliyet ile mi aldın yoksa yeni b engelli ile mi?[/FONT]

Teşekkür ederim.H sınıfı Ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanır yazmadığı için değişmesi gerek dedi polis memuru.tamam dedim ben de.Raporumu tarayıcı olmadığı için ancak pazartesi yükleyebilirim.raporda H sinifı ehliyet alır.yazmıyorlar onu komisyon belirleyecek özel tertibatı da kodlarla komisyon belirleyecek.gaz ve fren elden ayarlı.2006 yılının 7'inci ayından önce alınan raporlar ötv muafiyeti için geçerli.Ehliyetinizde sorun yoksa yeniletmeyin bence.

önce trafik tescile gidip evraklarımı teslim ettim.sonrada ehiyet yenilemek için .ama sistem bakım nedeniyle yok.plaka ruhsat aldım .aldım sonra il emniyet taşınıyordu yeni bina için.Ehliyet kaldı şimdilik

tertibat+plan proje+sağlık kurulu raporu+ kasgo+trafik sigortası+fenni muayene+ek-2 form++

Eğer tertibatı başka yerden yaptırıp plan projeyi bulunduğunuz yerdeki mak muhendine çizdirecekseniz.tertibat montaj faturası mutlaka kestirin.fatura olmadan ruhsat kesinlikle vermiyorlar.Yani tertibatı yapan usta faturayı keser.Montajı yapan usta da faturayı kesmelidir.ya da tertibat plan ve projeyi aynı usta ya yaptırın bence 600 tl.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam. Arabanı tadını çıkara çıkara kullan artık. İyi günlerde kullanmak nasip olsun.
Raporun bir örneğini bizimle paylaşmanı bende bekliyorum. Tekrar hayırlı olsun

Teşekkür ederim.allah razı olsun.darısı sana olsun.

disc55 Hayırlı olsun kardeşim. Şükür sen kurtuldun :) Hastanede sağlık kurulundan mı yoksa il sağlık merkezi komisyonundan mı aldın raporu Kardeşim. ÖTV ibaresi eklettim diyorsun ya o yüzden aklıma takıldı. Yoksa ayrı bi rapor mu aldın ötv için. detay alabilirmiyim :D

Allah kaza bela vermesin iyi gunlerde kullan aracini. Hayirli olsun.

Teşekkür ederim.

raporuma ötv ekletmedim.Sadece Özel Tertibatlı araç kullanmasu uygundur ibaresini eklettim. Dediğim gibi 2006 yılında alınmış sürekli ibareli raporunuz varsa o da olur diye düşünüyorum.

disc55 Bu tertibatı karşılayan kodları aldıktan sonra Sağlık raporuna özel tertibatlı araç kullanır yazdırmanın mantığı varmıdır ki.

disc55 2016 ehliyetimi aldım ötv indirimi için nereye başvurmam gerek hastanenin tertıbatlı araç kullanır raporu dışında başka rapora gerek var mı indirimli araba almak için izlemem gereken yol nedir bu konu da da bilgi verır mısınız

Yeni ehliyetin varsa ozel tertibatli arac kullanir raporu otv indirimli arac almak icin yeterlidir. Bayiye giderek islemleri baslatabilirsiniz.

Bertoned

Maalesef bana bunlar yetmedi. Özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli raporuma trafik itiraz etti ve özel tertibatın açılımını istedi. Fren gaz elden otomatik araç kullanabilir yazacakmış. 1 aydır rapor işlerinle uğraşıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Az kaldı katil olmama.

2016 yılında sadece özel tertibatlı araç kullanır raporu ile alan arkadaş var disc55 siz ehliyetinizi değiştirdiniz mi? bence ehliyetteki kodlar yeterli olması gerekir. Master ayrıca 2015 mayıs ayında araç aldım raporumda sol eli idare edebileceği özel tertibatlı araç kullanır yazıyor ve bende hiçbir sorun olmadı engelli sağlık kurulu raporunda Özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olması yeterlidir maliyenin yayınladığı Malul ve engellilerin araç alımında istisna yönetmeliğinde özel tertibatlı araç kullanır veya otomatik vitesli araç kullanır ibaresi olması yeterlidir.

Disc55 Hayırlı olsun Rabbim kazadan muhafaza eylesin inşallah.
Benim de ortopedi den yüzde 25 lik raporum var özel tertibatlı araç kullabilir ibaresi olması lazımmış bunu yazdırabilirmiyim... siz de böyle mı yaptınız

Aralık 2015 almış olduğum h ehliyeti alır. Elden vitesli özel tertibatı araç kullanır ve 20 nisan 2016 ayında yeni yönetmeliğe göre ambulans ticari araç iki tekerlekli araç kullanamaz ve 3 yılda bir kontrol kodları yazan rapor aldım. Ben bu raporlarla indirimli araç alabilir iyim? disc55

Bertoned

Size bir şey sormak istiyorum benimde rahatsızlıpım sol el ampute benim raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir veya otomatik vitesli arac kullanabilir yazarsa maliye benden bir tertibat yaptırmak ister mi bu raporla ben de araba. Almak istiyorum cevabınız için teşekkür ederim

Süper araç almışsınız hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanın.

Hayırlı olsun yeni aracınız, güzel seçim yapmışsınız, Allah kaza bela vermesin.

Üst Alt