Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 engelli kuraya başvurmak için hangi belgeler isteniyor?

sair11

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben 2016 da engelliler için kura ile sınava girmek istiyorm ilk okul mezunuyum diplomam yok ve hangi belgeler isteniyor ve nerereye başvuru yapılacak kısaca ne yapmam gerekiyor

rapor ve öğrenim belgeni götüreceksin tabiki önce bağlı bulunduğun sydv ye ön kayıt daha sonrada ÖSYM nin kayıt kabül bürosu sayılan yerlerden birine gideceksin ama daha erken şimdi değil 2016 ya girdikten sonra

peki nette biraz araştrdım il müdürlüğünede gidileceekmiş

ÖMSS’ye Başvuru Yapacak Olan Adaylar Dikkat!

Özürlü Memur Seçme Sınavı’na ya da kuraya başvuru yapmak isteyen engelli vatandaşların ilk olarak belirtilen günler arasında, ÖSYM’ye ait ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi web sitesinden Aday Başvuru Formu çıktısını alarak gerekli alanları doldurmaları gerekmektedir. Birazdan belirteceğimiz belgeleri ile beraber, yaşadıkları şehirde mevcut olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bizzat teslim etmesi ve orada bulunan ilgili yetkililerle bu durumu görüşmesi gerekmektedir. Yapılacak olan bu görüşmede engelli adayın özür durumu göz önünde bulundurularak adayın özür statüsü ve bilgilerinin tespiti gerçekleştirilecektir. Sınava kayıt olduğu özür gurubuyla beraber diğer engellilik durumu bilgileri yazılı bir şekilde Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yapılarak 3 örnek olarak çıkartılacak ve her biri imzalanacaktır. Bu belgeye sahip olmayan kişilerin başvuruları hiç bir halde kabul edilmeyecektir. Düzenlenen bu belgelerin 3 örneğinden birisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne verilir bir örneği adayda kalır, bir örneği de adayın kendisi tarafından ÖSYM Başvuru Merkezine verilmelidir.

Başvuru yapacak olan engelli vatandaşların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuru yapmak için gittiklerinde şu belgeleri beraberlerinde bulundurmaları gereklidir:
1.Nüfus cüzdanı veya pasaport
2.ÖMSS Aday Başvuru Formu
3.Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma gibi…)
4.En az %40 yada üzeri özürlü olduğuna dair kişinin hastane raporu, özürlü sağlık kurulu raporları
5.İlkokuldan daha evvel işitme engelli olan kişilerin bu hallerini kanıtlayan resmi belgeleri

tmm tşkkürler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünemi yoksa ilçe müdürlüğünemi
gideceğim

Peki daha önceden başvurum var ozaman internetten başvuru yapacağız galiba dimi?

Selamun aleykum ben birsey sormak istiyorum engelli kamu secme kurasi nezmaan olucak hangi belgeler hazirlamaliyiz nerden basvuru yapicaz bunun hakkinda bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkur ederim

ustam bu kurayla aday başvuru formunu baya aradım ama bulamadım çıkmadımı acaba ?

kuraaa

kura ıcın kytlar ne zamn arkadaslarrr

sarasota
2016 Ekpss kura ile ekpss arasında ne fark vardır.
Ben Açıköğretim lisesi mezunuyum katilabilirmiyim.
Kaymakamlik Aile ve sosyal mudurlugune bassvuruda OMSS basvuru aday formunu şartmi, nerden alacağız ve nasıl dolduracagiz.

sadece ilkokul mezunları mı katılabiliyor kuraya

Kardesim 2016 engelli kura icin bilgilerini yeniledik kurayi bekliyor osym nin sitesine giridiginde fotonun altinda gecerlilik tarihi 15 temmuz 2016 yaziyor kuraya az bir sure kaldi sorun olur mu ve o sure uzatimi ne yapilmasi gerekiyor

Üst Alt