Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016/1 EKPSS ataması yani 4. Atama malesef yok!

s.unsal_40

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Binlerce engelli memur adayının gözü dün yapılan toplantı ile ilgili yapılacak açıklamaya çevrilmişken konu ile ilgili açıklama en yetkili ağızdan geldi.

Sosyal Paylaşım hesabından konu ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU “Engelli Kardeşlerimiz için her yıl yapılan Kamudaki engelli atamaları 24 Nisan 2016 daki EKPSS sınavından sonraki dönemde yapılabilecektir.” dedi.

Yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkacağını ümit eden engelli memur adayları yapılan bu açıklamayla bir kez daha büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Yazıl oldu boşa gidecek alınan puanlar o kadar kamuda açık varken çokmu zor 3-5 bin kişi almak???

Engellilere gözüne soka soka yalan söylediler !!!!

Atanacağı herhangi bir kurumda verimli şekilde çalışabilecek bütün herkes hiç bir ayrım yapılmaksızın atanmalı yoksa yapılan kamu personeli seçme sınavlarının hiçbir anlamı kalmıyor ya sınav kaldırılsın ya da hakeden herkes mesleğine başlasın ve bu devletin sürekli bir politikası halini alsın artık!!!

Özel sektörde işkurun ilanlarına bak temizlik görevlisi kamuya bak 25000 bin kodro boş meb e hizmetli engellilere verilen önem ortada verilen sözlerde tutulmuyor. Sosyal devlet olacakmışız böyle böyle sosyalleşeceğiz işte tek kelimeyle yazık bunca insana duygularıyla oynayıp boş hayal bari kurdurmayın.

zaten adalatesiz bri atama sistemi var lise mezunu arkadaşlarım kızmasın ama çok fazla kontejan ayırılması adaletsizlik yaratıyor

Bu sene atama yoksa sınav neden yapılıyor. Yani o puanlar ne ise yarayacak

belliydi ama yeni atama olmayacağı. herkes inandı ama olmayacak bişeye umut edildi.

Lise mezunu basvuru sayisi atanan sayisi % de olarak kaca geliyor
Lisans ve onlisansta ayni sekilde oncelikle bunun oranini ogrenmeden bos konusmasin kimse lise cok alinmismis.

Kamuda 4. Bir atama su ana kadar hiçbir zaman olmadı ki zaten olmayacağı belliydi.

O zaman demiyeceklerdi 4-5 bin kişi alaçagız diye hem böyle deyip 1950 kodro açın sonrada kamuda 25000 kodro boş deyin bu kadarmı zordu 5 bin kişi almak.

Liseye ayrılan kadronun çok olmasına neden kızıyosunuz ki 25 000 kadronun 19 000 ni MEB de onunda 15 000 ni zaten hizmetli alınacak...

Engelsizbiz

En çok işsizlikte üniversite mezunlarında maalesef (ülke genelinde yapılan araştırmalara göre).Tek bir sınav yapsalar biz lisans mezunları hizmetli kadrolarınıda yazabilsek ve lise mezunları memur kadrolarınıda yazsa olmazmıydı?Sizde isyan ediyorsunuz hizmetli olmayalım diye bizde korkuyoruz işsiz kalmayalım diye?

Üniversitede matematik vatandaşlık tarih falan görmedim ben.Hatta lise bitiren adam benden iyi biliyordur, bilgileri taze.Bu iki sınav arasında neden zorluk bakımından uçurum var onuda anlamıyorum.

Ben liseye ayrılan kadroya kızmıyorum ki ben verilen sözün tutulmamasına ve 25000 açık varken neden bu kadar az kadro açtıklarına kızıyorum ayrıca bu meb e isteseler hizmetli değilde memur olarak ta alabilirler. Engelliye engel olmaktan başka bişey değil engelliyi düşünen çalışma oranını %4 ten %10 yapar açar kadroları alır işe ve engeline uygun iş verir çalıştırır.

24 nisan 2016 daki sınavdan sonrada 2 bin kadro açarlarsada şaşırmamak lazım:((

Allah kahretsin be lanat olsun batsın bu dünya ... adalet mi bu be ulna daha düz yolda yürüyemeyen adamlar işe girdi biz giremedik Allahtan reva mı bu be ??

Arkadaşlar belki kizacaksiniz ama 2012 den önce zaten e kpss yoktu yinede şükür etmesini bilenin mutlaka nasibini RAHMAN verir...?

Oraı öyle tabide bu zamana kadar memur değildik sonuçta ömrün yarısı geçti diğer yarısıda bi şekilde geçer elbet ama kızdığımız nokta tutmayacağınız sözü vermeyin boştan yere binlerce insanı ümitlendirmeyin açık ve net kısacası dürüst olmak lazım yazık günahtır bu kadar insana

Ellerindeki kadroyu bitirmek istemiyorlar 5-10 yıl gibi zamana yaymaya çalışıyorlar zaten engelli çalıştırma yüzdesi arttırılmaz ise(%8-10 gibi) alımlar her yıl azalır artmaz.

ulan eğer bu seferde atanamazsam varya çok kötü olur cinnet geçiririm valla ... :( :(

Arkadaşlar liseyi açıktan okuyorum 116 kredim war 3 dönemim kaldı ek sınavlarda bu yaz kredimi yükseltip mezun olabilirim sınava girebilir miyim son atamaya kadar mezun olursam sınava girebilir miyim

Çok adil bir karar olmuş. insanlar kurslar da çalışıp alınteri döküyor. 4 atama olurmu arkdaş kural getirilmeli en fazla 2 atama yapılmalı

Üst Alt