Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de rapor almıştım. Yeni rapor alamaz mıyım!?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar 2014 şubat ayında bulunduğum ile ait devlet hastanesinden sürekli ibareli heyet raporum mevcut. Dün başka bir devlet hastanesinden rapor almaya gittiğimde o rapora itiraz etmeden başka yeni bir rapor vermeyecekleri hususu oldu. Bu konuda çözüm öneriniz varmı acaba ?

Bence Öylee Bişeyy Olmaması Gerekk, Ya da Olabilir Burası TR :)

tsunami_

daha önce almış olduğunuz sürekli rapor olduğu için hangi hastaneye giderseniz gidin sistemde eski raporunuz göründüğü için yeni rapor talebiniz red olacaktır bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne gidip itaz Edeceksiniz var olan raporunuza onlarda sizi farklı bir hastaneye sevk verecekler yeni raporunuzun bi önceki rapor ile oranları farklı olunması halinde sizi hakem hastanesine gönderceklerdir ordaki karar kesin olacaktır malesef prosedür böyle.

daha önce almış olduğunuz sürekli rapor olduğu için hangi hastaneye giderseniz gidin sistemde eski raporunuz göründüğü için yeni rapor talebiniz red olacaktır bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne gidip itaz Edeceksiniz var olan raporunuza onlarda sizi farklı bir hastaneye sevk verecekler yeni raporunuzun bi önceki rapor ile oranları farklı olunması halinde sizi hakem hastanesine gönderceklerdir ordaki karar kesin olacaktır malesef prosedür böyle.

peki oranlar aynı olduğunda 3. hastaneye gerek kalacakmıdır ? ben gerçi oranada itiraz etmiyorum sadece raporuma "otomatik vites araç kullanır" ibaresi istiyorum onu da buradaki hastane vermiyor o yüzden başka hastaneye gitmek istemiştim. @umut2135

tamam cevanı buldum teşekkürler arkadaşlar;

[FONT=sans-serif]MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir. [/FONT]

[FONT=sans-serif](2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.[/FONT]

tsunami_rapor oranları aynı ise karar kesinleşir hakem hastaneye gerek kalmaz.

umut2135

aynen üstadım çok teşekkür ederim. Peki son bir soru soracağım izninle . rapor oranları aynı oldu diyelim ve karar kesinleşti o halde hangi hastanenin raporu geçerli oluyor ? raporu ilk aldığım hastaneninmi yoksa diğerininmi

İtirazdan sonra gittiğiniz hastane rapor vermiyor zaten.Kararın bozulup bozulmadığını bildiriyorlar.Karar bozulmuşsa 3.hastaneye gidiyorsunuz.Orası rapor veriyor ve o rapor geçerli oluyor.

@zendark anladım. Baya uzun iş sanırsam. Bakalım hayırlısı teşekkürler

bana 2. hastanede heyete giriceksin dediler. o iş nasıl olacak. Eğer 2. hastane kararı yine olumsuz olursa o zaman seni hakem hastaneye gönderiyolar ankaraya. Ban il sağlık müdürlüğünde söylenen bu. Gerçi benim ki sürücü raporu olacak sağlık kurulu raporu değil ama bilemiyorum. sistem birbirine girdi :D

Ahmedkilicc Yozgat Devlet hastanesi'nde karar sürücü olamaz şeklinde çıktı bende il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunup 3. nöroloji doktorunun bulunduğu bir hastaneye sevk ettiler. Yani Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesi. Şuan EMG testi için beklemedeyim 20 mayısı. Ordada karar olumsuz olursa Son durak Ankara

Nasıl yani benim 2013 tarihli sürekli raporum var hastalığım ilerledi ve başka hastalıkda çıktı nasıl olacak yeniden rapora başvuramazmiyim

Üst Alt