Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de aldığım sağlık raporumla araba almak istiyorum. Bilgi rica edeceğim?

ege egem

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
2014 senesinde aldığım sağlık raporunda H ehliyeti ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yok.Her iki kalçada total kalça protezi ve sol ayakta 2cm lik kısalık mevcut.%47 sürekli rapor oranım var ayrıca engelden dolayı da emekli oldum.Şimdi ÖTV den muaf araç almak istiyorum..Nasıl bir yol izlemeliyim ki hem ehliyet (hali hazırda 10 senelik kullandığım B sınıfı ehliyetim mevcut) hemde ÖTV den muaf araç alabileyim...Bu süreçden geçen başka arkadaşlar var mıdır,bilgilerinizi rica edeceğim.Teşekkürler

ege egem

2 cm kısalık manuel vitesli araç kullanmanıza meni olmuyorsa, daha doğrusu il sağlık müdürlüğündeki komisyon bu yönde karar vermezse, araç alımında vergi avantajından yararlanmak mümkün olamaz.

bülent bey
benimde aynen arkadaş gibi her iki kalçamda da total kalça protezi mevcut. Ben ötv indirimli araç aldım. Total protezli kalça eklemiyle
hem depriyaj hemde gaz ferene yeteri kadar güç veremiyorsun. manuelde sol ayağın sürekli çalışması gerekli, sağ da da normal kişiye göre çok geç hareket ediyor ayak.
mesela ben ani frende sağ gücüm yetmez sol ayağıda getiriyorum frenin üstüne. doktora derdini iyi anlatırsa ötv indirimli araç alabilir arkadaş. Söylediğim gibi doktor tanıyı iyi yazacak.

Üst Alt