Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de aldığım aracın engelli tescili yapılmamış! Ne yapmalıyım?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2014 yılında aldığım aracın ilk muayenesi için tüvtürk e gittim fakat aracımın tescili yapılmadığı için muayene yaptıramadım bu işlem için ümraniye vergi daitesinemi gitmem gerek ? aslında arabayı aldığım bayi yapması gerekiyordu ama o firmada kapandı. bilgisi olan varmı acaba?

Bu olay 2009 yilinda aldigim aracimda basima geldi benim. 2012 yilinda muayeneye gittim. Aracin kaydi tescili yok dediler. Gittim hemen pendik kartal vergi dairelerinin olduğu yere sordum evet dediler araç kayıtsız. Faturasını istediler. Faturasını ve arabanin butun diger evraklarini alip götürdüm. Tescilini yaptilar. Seninde basina gelen aynisi muhtemelen. Aracinin faturasıni ve butun evraklarini alip en yakin vergi dairesine git.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tescil olmadan nasil OTV indirimli alabildiniz anlayamadin acikcasi ne garip problemler cikar oldu.

Mtvyide o zaman ordan yapmislardi ama şimdi mtv icin umraniyeye gitmek gerekiyor nakil vasıtalarına. Bende yeni arac aldim aralıkta mtvler gözüküyor. Duzeltmeye gidecem.

Bertoned

Bertoned bu isler bizim ulkemizde oyle işlerki dogru bileni bile saptirir. Ilk arabamda neler geldi basima anlatsam kimse inanmaz.

Zamanî

arabayı aldığım bayinin yerine açılan başka bayiye gittim belki yardımları olur diye ,sağolsunlar benim raporu trafik tesçildeki tanıdıklarına faxladılar şimdi tesçili gözüküyor fakat bu seferde mtv ler duruyor 3 gün oldu hala mtv ler halledilmedi acaba ümraniyeye kendim mi gitsem diye düşünüyorum ,gerçi orada hangi bölüme gidicem onuda bilmiyorum bi kaç gün daha bekliyim trafik tesçildekiler halledemezse kendim gidicem heralde .bu arada aracın muayeneside 8 gün oldu geçeli oradanda cezalı olacak of of bizim dertlerimiz bitmez bizim suçumuz olmasa dahi yine uğraşan bizler oluruz.

Mtvyi kendin halledeceksin. Trafik uğraşmıyor. Ben umraniyeyi aradim. Dilekçe, sağlık kurulu rapor fotokopisi, ruhsat fotokopisi ve kimliginle gidiyorsun. Bende olayin bu kismini anlamiyorum aslinda. Arabayi satan bayi otv muafiyeti icin ayni evraklari zaten veriyor oraya. Niye mtv icin tekrar istiyorlar bir turlu anlamiyorum. Herhalde yapmayan olursa cakariz diye dusunuyorlar. 12 aralikta aldim araci bendede suan mtvler görünüyor. 18 gun icin 2016dan 6 aylik mtv yansitmislar hemen. Bende 10 gün sonra falan gidicem. Umraniyede nakil vasitalar var oraya başvuracaksin.

Hocam ablamadigim olay tescil olmadan plakayi nasil cikartip taktirabildibiz araca.

Hocam ablamadigim olay tescil olmadan plakayi nasil cikartip taktirabildibiz araca.

onu bizde anlamıyoruz zaten,plakayı zaten biz çıkarmıyoruz ,aldığımız bayi hallediyor (halletmesi lazım) buna rağmen mtv gözüküyor bizde bunu anlamıyoruz

@Zamanî
Çok doğru söylüyorsun ,ötv yi düşüyorlar ama mtv hala duruyor. Diyorsunki kendin gitmen lazım ,banada sanki öyle olucakmış gibi geliyor ama ümraniye bana uzak olduğu için ( sefaköyde oturuyorum) trafik tescildeki memurun işimi halletmesini umuyorum gerçi oda olacak abi diyor ama hala bişey olmadı cumaya kadar beklerim olmazsa kendim giderim. bu arada istenilen evrak için dilekçe demişsin ,dilekçe ümraniyede dolduruluyor heralde değilmi yoksa önceden dolduruptamı gitmemiz lazım? bu dilekçe özel bişeymi

Bildiğim kadarıyla orda ayri bir form dolduruyorlar. Sen dilekce olarak mesela;

01.11.2014 tarihinde OTV indiriminden yararlanarak aldigim XXXX Marka model XX ABC XX plakali aracim icin mtv istisnasindan faydalanmak istiyorum diye bir dilekce yaziyorsun. Ekinede soyledigim belgeleri koyuyorsun is bu kadar. Orda zaten hemen ilgileniyorlar bekletmiyorlar. Altinda arabanda var bence usenme kendin git hallet. Yarin basina bela olmasin sonra.

Zamanî

Çok teşekkür ederim,çok açıklayıcı bir cevap olmuş aynen senin dediğin gibi yapıcam

Arkadaslar basiniza gelen olay soyle diye tahmin ediyorum - araci aldiktan sonra MTV den dusurtmeniz gerekiyor vergi dairesine eger bu islemi yapmadiysaniz, MTV borcu yuzunden muayenede sıkinti yasamis olabilirsiniz. Yanliz korkmayin engelli raporunuz ve ruhsat ile beraber gidin vergi dairesine MTV den dusurtun geriye donuk borcuda siliyorlar rahat olun.

Bertoned

Aynen öyle oldu,fakat mtvyi biz değil, normalde araba alınırken bayi aşamasında düşürülmesi gerekir hata bayidemi yoksa maliyedeki memurlardamı orasını bilmiyorum.işin bide zor kısmı şu :bu işlemi sadece ümraniye vergi dairesi hallediyor her vergi dairesi yapmıyor bu işi

Ben bayi yapmutor sahsi basvuru uzerine yapiliyor diye biliyorum.

Ben bayi yapmutor sahsi basvuru uzerine yapiliyor diye biliyorum.

Bayi zaten senin bütün evraklarını toplayıp vergi dairesine veriyor orada da işlemler oluyor zaten neden tekrar araba sahibi başvuru yapsınki? bu arada Sıfır arabadan bahsediyoruz ikinciel değil belki sen ikinci el zannetmişsindir.İkinci elde kendin başvuruyorsun zannedersem.

ya bu araç bayileri nasıl tescil olmadan araba satiyorlar onu anliyamadım

tamamdır ümraniye vergi dairesinde 5 dakkada halletim işimi. verdiğin bilgiler içinn tekrar çok teşekkürler zamani (önder)

Üst Alt