Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 EKPSS'de en zor kısım hangisiydi?

Konular
33
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2014 EKPSS'de en zor hangi dersti?

Türkçe çok zaman alıyor muydu? Paragraflar uzun muydu? Sınav hakkında bizi biraz bilgilendirir misiniz?

Türkçe çok zordu. Uzun uzuuun paragraf soruları vardı. Matematik çok kolaydı. Bu sebepten ötürü Sayısalcıların Aleyhine Sözelcilerin ise lehine bir sınav oldu. Bir sayısalcı 5 puan daha az puan almıştır bu sınavda. Bir sözelci ise alacağı puandan 5 puan daha fazlasını almıştır.

dostum öncelikle ne mezunusun onu bilmiyorum ben 2014 ekpss sınavına orta öğretim yani lise mezunu olarak girdim ve genel yetenekten 27 doğru 3 yanlış yaptım yaptığım 3 yanlışın hepsi Türkçeden di matematik kolaydı genel kültür konusuna gelirsek 18 doğru 12 yanlış yaptım vatandaşlık ve güncel bilgiler genelde çoğunluğun bildiği bilgilerdi ancak coğrafya ve tarih sorularının bazıları gerçekten nokta bilgi sorularıydı ve diğerlerine oranla biraz daha fazla bilgi gerektiren sorulardı puanlama sistemine gelirsek toplamda 45 doğru 15 yanlış ile aldığım puan 85,55 puan ve atanması muallakta olan bir puan benim sana önerim eğer orta öğretim olarak gireceksen çalışmaya başla ve en az 50 doğru yapmaya bak

Ben şu an önlisans okuyorum. Bitirebilirsem önlisanstan girecem. Şimdiden çalışmaya başladım. Ben de mersinde yaşıyorum. Genel için ekpss kursu açarlar mı mersinde? Önceki sınav için açtılar mı?

ben bulamadım kardeşim ama pozcudaki akdeniz dershanesi güzeldir öneririm kpss dershanesi

fazla konu yok zaten .. Adam gibi çalışan birisi 5-6 aylık bi çalışmayla çok iyi netler çıkartır.

İlla EKPSS Kursu aramana gerek yok zaten bu sınav KPSS ile aynı düzeyde. (Tek fark giren aday sayısı)

ben ön lisanstan girdim arkadaşım 91 puan aldım. kpss ders kitaplarından çalıştım. matematik türkçe tarih en ağırlıklı. güncel konulara da son bir ay ağırlık verirsin. coğrafya ya son ay yine göz gezdir. en önemli sorun zaman. hızlanmak için soru çözmelisin. karargahx in dediği gibi 5-6 ay düzenli bir çalışma sana güzel sonuç getirir. ben öyle yaptım sonuç ortada. dershane filana gerek yok. takılacan konu matematik olur ondanda ben 3 ders bir arkadaşımdan yardım aldım. haftada bir geldi takıldıkları sordum. Allah emek harcayana karşılığını verir. O herşeyi görendir.

kpss önlisans birşeyler satıyorlar ama çoğu para tuzağıdır. çıkmış sorulara göre konularını sınırlandır detaya inmeden yüzeysel olarak kpss lisans kitaplarından bir setle çalış. benim elimde ihtiyaç yayınları vardı. türkçe ve matematiği ondan çalıştım. tarihi setten ve ayrıca tüm takıldığım dersleri internetten edindiğim bir anlatım programı ile pekiştirdim.

Şuan üni de hazırlık okuyorum. Tercih yapamadım. Bilgilerim güncel değilmiş. Şimdi yapmak istiyorum yapabilir miyim? Bilgilerimi güncellersem.

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için..

tsrahman;

91 puanla kaç doğrun kaç yanlışın vardı? İnternetten edindiğin program nedir?

benım anlama zorlugum bvar eyer 2016 ta fda boyle zor olursa 10 puan bıle almam mucıze

İnsanoğlu insan anlatım programı dediği arkadaşın eğer konu anlatım videosu ise bana özelden ulaşırsın gereken yardımı yaparım kardeşim.

tsrahman;

Seni ta başından beri takip ediyordum zaten durumunun zor olduğunu kazanman gerektiğini yazıyordun güzel çalıştın hakettin Allah hakedenin emeğini verir herzaman . Sakın çalışmayıp kısmetimde yokmuş demeyin arkadaşlar herşey emekde emek olmadan olmaz.

Matematik öğrenmek istiyor iseniz Nejdet kirpi dinleyin.Türkçe çözmek istiyorsanız tavsiye bol bol kitap okuyun anlama kabiliyetiniz artsın .

Üst Alt