Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 EKPSS Başvurumu yaptım. Başıma gelenler

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Dün başvurumu yaptım. Üniversite mezunuyum. Ellerimi yeterinde kullanamadığımdan işaretlyici yardımı talep ettim. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı görevlileri ön kabul taahüt belgesinde ortopedik engelli ellerini kullanamaz yazdı. ÖSYM görevlleri, egelli raporumda ortopedi bölümü oran yazmayıp hastalığımdan beyin cerrahi görüşü uygundur yazılı. (Beyin cerrahisi bölümünde üst ekstriemite %40 ve diğer durumlarım yazıyor) olduğundan işlemlerde ortopedik engell yazamayıp tüm vucut kayıp oranınıı yazdı ve cevap kağıdı işaretleyemez yazdı. Bana ÖSYM YE DİLEKÇE yazmam gerektğini söyledi bende bugün durumu anlatarak ve engel durumumun daki belirsizliğin şahsıma sınavda işfetleyici yardımı verilecek şekilde düzeltilmesini istiyorum diye dilekçe yazarak aps ile yolladıım. Ayıca raporumda çalıştırılamayacağı iş niteliği bölümünde iki elini kullanacağı işler yazmakta. dilekçeye ön kabul taahüt belgesini, engell raporumu, ve ÖSYÖ den verilen kağıdı eledim. Hala çekincem acaba bana işaretleyici yardımı verilecek mi diye? Eğer yardım alamazsam yanarım. sizlerden engel durumu karışılığı olan varsa dilekçeyl ÖSYM ye bildiin derim. ÖSYM görevlisi bu kouda net konuştu. İNŞALLAH işaretleyici yardımı alırım yoksa matemtikçi olmam anlam ifade etmez cevap kağıdını dolduramam. Varsa tebrübesi, yorumu olan paylaşırsa sevinirim, beni rahatlatmış olursunuz. İşlemlerimi İstanbul Üsküdar da yaptım. Aile sosyal politikalar bakanlığı Üsküdar kaymakamlığında 1. katta asansör çalışmıyor merdivenleri zor çıktım bilginizde olsun. Görevliler gayet anlayışlı fakat ulaşılabilirlk zor. Üsküdr ÖSYM DE sınava başvuran epeyce arkadşımz vardı Allah hterkese sevdiği yerde,seveceği memuriyete atanayı nasip etsin. Aklım hala acaba işaretleyici yardımı alabilcek miyim orda?

Bir önceki sınava girenler parayı yatırdıktan sonra internet üzerindenmi başvuru yapıyor,okula gidip başvuru yapmak gerekmiyormu

kardeşim bu tür konulra dikkat et bi arkadaşımızda punto yüzünden okumayadığı için sınavda başarısız oldu..sebebi hem işitme hem görme engelli olması ama işitme yazınca osym de punto seçme hakkı olmuyor..böyle saçma birsey...

OnurR;

Bir önceki sınava (2012-ömss) girdiysen yapman gereken tek şey atm'den parayı yatırıp ais.osym.gov.tr adresinden başvurunu tamamlaman. başka bir işleme gerek yok.

muhendis3232 ben sadece işretleyici istedim . raporda ortopedi anlattığım gibi yazınca sıkıntı çıktı inşallah soru çıkrmazlr yanarım. korkmuyorda değilim.

OnurR ben hastalıktan 2012 deki sınava bşvurmamıştım ondan intenetten başvuru yapamadım giderek yaptım. 2012 dekı sınava bşvuranlar nasıl yapıyor tam bilmiyorum.

Engel durumundaki karışıklığa herkesin dikkat etmesi lazım. canım darlandı arkadaşlar nasıl iştir bu

osym çıktısında hersey istediğin gibimı ona dikkat et...

çıktıda cevap kağıdı işaretlemesi yapamaz yazıyor ki bu istediğim şey. fakat kılavza göre engel ortopedik olmalı yazıyor işarettleyici yardımı için, sıkıntı bu ortopedi yazmamış oran. karışıklık için dilekçe yaz dediler ben derdimi açıkça anlattım ÖSYM öküzlük edip anlamazsa diye tırsıyorum ki yapmadığı şey değil. elimi çabuk tutmaya çalışıyorum ayın 7 sine var bakalım ne cevap gelecek. inşllah bir cevap verirler

Muhendis3232 kardes bana 0546 209 50 39 dan ulasabilirmisin bi kac sorum olacak allah rizasi icin yardimci ol

Üst Alt