Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 sigorta girişim ve %56 ile vergi indirimim var. Ne zaman emekli olabilirim?

alperdanabas

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

09.03.2016 tarihinde %62 engelli raporu aldım
Vergi dairesine başvurdum ve bugun sonuclandı
Vergi dairesi raporumu %56 yapmış..
Sigorta giriş tarihim 21.04.2013 yani çalışma hayatında yeniyim
Sizlerden ricam emeklilik konusunda bilgilerinizi ve bana yol göstermenizi rica ediyorum
Simdiden herkese teşekkürler

@alperdanabas

2013 YILI sgk başlangıcı % 56 vergi indirimine göre 16 yıl 4200 gün ü tamamladığında emekli olursun 21.04.2029 tarihinde

2008_sonrasi.PNG

alperdanabas nasıl 62 raporu 56 yapabilir ki anlamadım yeniden muayene edip heyete mi giriyorsunuz yoksa kafasına göremi neye göre raporu düşürüyorlar??

Valla usta bende anlamadım vergiden gelen yazıda yüzde 56 yazmış

benim bildiğim 2013 den sonra alınan raporlar düşürülmüyor biliyorum ama

hata varsa düşürülür ki 2013 den sonra daha ince elenir sık sokunur hal aldı.. daha titiz incelenir oldu..

Dostum 16 yıl 4200 iş gününü bitirdikten sonra maaş mı baglancak nasıl olcak anlatırmısın rica etsem

alperdanabas

Bu süreyi doldurduktan sonra emeklilik için hak kazanmış olacaksın. Emeklilik dilekçeni yazarsın ve kabul olduğunda rahatına bakarsın. Her ay gelsin paralar paralar:cool::eek::rolleyes:;)

alperdanabas

Unutmayın, bugünden alınan raporların emekliliğinizde hiç bir belirleyiciliği yok. Emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip alacağınız rapordur size emeklilik hakkı kazandıracak olan.

vergi dairesine boşuna gidip raporunu düşürmüşsün. 2008 sonrası sigortalılarda vergi indirimi zorunlu değil.
sadece çalıştığın yerde maaşına ek ücret olarak biraz faydası olur. yani maaşından vergi indirimi alırsın.

Üst Alt