Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da sigortalı oldum. %45 raporum var. Emeklilik için vergi indirimi almalı mıyım?

MustoCan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yüzde 45 şizofreni sürekli raporlu biriyim ilk ise giriş tarihim 2010 471 günüm var yarın hayırlısıyla bir işe başlayacağım 1800 günü tamamladığında malulen olabilirmiyim ve ben hiç vergi indirimi yapmadım gidip yapmalımiyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim

MustoCan

Kardeşim tabi ki Yapmalısın ; senin hakkın olan bir şey
Sana faydası Emeklilikte Erken emekli olma hakkına sahipsin ; malulen emekli olmaktan daha faydalı olacağını düşünüyorum Ayrıca maaşına aylık 25-30tl fazla alabilirsin (rakamdan tam emin değilim ortalamasını söyledim )
Çalıştığın iş yerine söyleyip belge alıyorsunuz onunla başvuru Yapıyorsunuz , ortalama 2 - 3 ay içerisinde sonuçlanıyor

MustoCan
Malülen emeklilik için maluliyet cetvelinde ki rahatsızlıklardan birinden %60 ve üzeri engelli olman lazım bunun içinde 10 yıl sigortalılık ile 1800 gün prim şartı var eğer bu şartları yerine getiriyorsa %45 ile 18 yıl 4300 güne tabiisiniz yani xx/xx/2029 tarihinde 4300 primi de doldurarak emekli olabilirsiniz emeklilik için vergi indirimi 2008 den sonra ise girenlere zorunlu degil gününüz dolunca sgk sizi hastaneye sevk edecek eğer %40 ve üzeri rapor alınırsa emekli edecek bu arada vergi indiriminin maaşa 30 40 tl bir faydası var
MustoCan
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri"*maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıyor.bunu bir araştır istersen

Üst Alt