Engelli sağlık kurulu raporunda kullanabileceğim araç ile ilgili herhangi bir ifade yok. Raporda sol alt ekstremitede bulunan rahatsızlığım ve diğer rahatsızlığım ile ilgili bilgi-tanı durumu belirtilmiş. bu raporu 16.12.2010 tarihinde aldım. Araç almak istedim fakat raporun bu olmadığını , h sınıfı ehliyet için Sağlık kurulu raporu almam gerektiğini ilettiler o dönem. Ve tekrar hastaneye gittim sağlık kurul raporu için , raporu aldım, burada herhangi bir oran belirtilmemiş. Ancak raporda 'sol alt ekstremitede hareket kısıtlılığı ' - 'tanı;sol koksartroz' yazılarak, otomatik vites araç kullanabilir, h sınıfı sürücü olur ibaresi var. Engelli sağlık kurul raporum süresiz ve bu raporu almak 2 ay sürüyor, her önüne gelen benden rapor yenilememi isteyecekse işimiz var demektir.
Bir kere raporda bulunan 'sol alt ekstremitede hareket kısıtlılığı '-'tanı;koksartroz' , 'fren-gaz tertibatı sağ ayak kumandalı manuel otomatik vitesli araçta h sınıfı sürücü olur' ifadesi araç için yeterli bir ibaredir. Doktorun ifade biçimi yanlış olabilir ancak konulan tanı Nasıl bir araç kullanılması gerektiğini ifade etmektedir. Ama yok, bu raporu yok sayıyorlar ve engelli sağlık kurul raporunda 'bu adamın sol ayak-bacağında hareket kısıtlılığı-uyuşma-karıncalanma- gibi rahatsızlıklar bulunmaktadır, h sınıfı ehliyeti ile tertibatsız otomatik vitesli araç kullanabilir, ve bu kapsamda ötv istisnasından faydalanabilir' dıye bir ibare istiyorlar. Bunu doktora yazdıramazsınız, dediğiniz anda alacağınız raporuda unutun. Öyle bir kural varsa maliye bakanlığı sağlık bakanlığına ne yazılması gerektiğini içeren bir talep gönderir herşey standart olur biter, herkes farklı ibare istiyor ve engelliye engel olmak için bütün yolları deniyorlar.
İşlemler pazartesi günü netleşecek. Ne olacağını bilmiyorum şuan. Red gelirse bunun yazılı bir açıklamasını isteyeceğim, bakalım ne olacak. Gün içinde raporun bir ekran görüntüsünü eklemeye çalışacağım.
not : maliyede çalışan memurlar -55- yaş ve üstü olduğu için derdinizi anlatmak ve hakkınız olan indirimi almak çok zor. Ellerinden geleni yapıyorlar zorluk çıkarmak için, sanki babalarının kesesinden bize fayda sağlıyorlar.