Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 sigorta girişi ve % 93 raporla ne zaman emekli olurum?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
04/2010 sigorta girişliyim. Toplamda 561 gün olmuş. %93 raporla nezam hangi şekilde emekli olabilirim?

15 yıl 3900 gün ile emekli olursunuz. Emeklilik başvurusunda yeniden hastaneye kurum tarafından sevk edilirsiniz, en az % 60 aldığınızda bu şartlarla emekli edilirsiniz.

1800 gün diye duydum kısmet hanım. Ağır özürlü alanı işaretli sağlık kurulu raporumda doğru mu bu?

malulen olursunuz 1800 gün ile ama bidaha calısamazsınız erken emeklılık 3600 ıle olursunuz

recep cetin,
İlk işe girişte malul sayılacak derecede engeli olan birey malulen emekli olamaz. ilk işe giriş tarihi olan 04/2010 da rapor oranınız neydi.

officer: İlker bey ''İlk işe girişte malul sayılacak derecede engeli olan birey malulen emekli olamaz.'' tamam benim öğrenmek istediğim,
burda engellilik, rahatsızlık yada sağlık sorunlarımıdır aslolan yoksa raporun alınmış olmasımıdır.

Örneğin, benim doğuştan böbrek yetmezliği rahatsızlığım mevcut ama, rapor falan almadım 18 yaşına gelince bir yakınımın yanında işe girdim 10 sene çalıştım ssk'lı oldum, 3600 günüm dolunca maluliyet cetveline göre aldığım %63 raporumla maluliyet hakım varmıdır yoksa yokmudur.? cevaplarsanız memnun olacağım :)

Son düzenleme:
%93 sağlık kurulu raporuyla nezaman emekli olurum?

2010 sigorta girişliyim 25 yaşındaym. 700 prim günüm var. 2013 te trafik kazası sonucu felç kaldım ve %93 sağlık kurulu raporu aldm.raporumda ağır özürlü kısmıda işaretli.sigortamı hala yatırıyorum. Şimdi sorum şu 1800 gün ile mi Yoksa 3900 gün ile mi emekli olurum?

10 yıl 1800 gün prim hakkı ile malulen emekli olabilirsiniz.
gün/ay/2010+20: gün/ay/2020 yılında malulen emekli olmak için SGK ya müracaat edebilirsiniz. Ayrıca başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık var ise süre şartı aranmadan yani 1800 gün prim sonunda da emekli olabilirsiniz

officer sürekli bakıma muhtaçlık var. şimdi 10 yıl dolmasını beklememe gerek yok 1800 günü tamamladığımda emekli olabilirim anladığım kadarıyla

Evet 1800 gün prim süreni tamamla ve sgk ya malulen emekli olmak için müracaat et.
Yalnız dikkat etmen gereken bir nokta ise kendi başına rapor alma malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Askerlik yaptınız mı bilemiyorum velev ki yapmış iseniz askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz.

1800 günle malulen emeklilik mümkün recep cetin

Prim günün dolduğunda malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksın. Seni hastaneye sevk edecekler. Verilen rapor maluliyet cetveli'ne göre malul sayılman gerektiğini desteklerse, malulen emekli edileceksin.

Merhaba. %90 heyet raporum var. Heyet raporumda bakıcıya muhtaç ibaresi işaretli.şuanda sigorta primim aylık 200 lira yatırıyorum. Ve toplam günüm 1100. Şimdi 1800 günü tamamladığımda malulen emekli olabilirim.sormak istediğim bu kalan Zaman zarfında 700 günde maaşımı yüksek göstertip sigortamı yüksekten yatırırsam emekli olduğumda maaşım ne kadar artar veya artarmı ?

recep cetin

Malulen emeklilikte ne kadar çok prim olursa maaş da o kadar yüksek olur. 2500 TL'nin üzerinde yatırılmasını öneririm.

Üst Alt