Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da böbrek nakli oldum, 2010'da sigortalı oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

mrdirenis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba çok değerli arkadaşlar, herkese hayırlı mutlu günle dilerim.Benim kendi şahsımla alakalı bir sorum olacaktı, bilgilendirirseniz çok minnettar kalırım..

2009 Yılında böbrek nakli olmuştum. 2010 yılındada %40 engel raporu aldım ve bu raporla bir işe başladım raporda böbrek nakli olduğum sabittir. şuan hala aktif olarak çalışıyorum.p raporumu hali hazırda almadım raporuma itiraz ettim.2 gün içerisinde başvurucam tekrar rapor alabilmek icin p alacağım kesin sanıyorum.

Şimdi benim 750 günüm mevcut. p aldıkdan sonra 1800'den düşecekmi bu 750 gün yoksa rapordan sonra 1800 gün mü çalışmam gerekicek mi?

Sigorta başlangıcından önce nakil olduğunuz için 10 yıl 1800 günle malulen emekli olamazsınız...

Öncelikle konuyu cvpladığınız için çok teşekkürler fakat, yalnız 1800 gün degilmiydi? yoksa benmi yanlış hatırlıyorum
10 yıl nerden çıktı?

keyfim kaçtı ben gidiyom

Yukarıda Kısmet'İn yazdığı nedenden dolayı siz malulen eemekli OLAMAZSINIZ.

Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık var ise 10 yıl şartı aranmaz, 1800 gün prim tamamsa malulen emeklilik gerçekleştirilir. Ama Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık yok ve/fakat maluliyet cetveli'ne göre malulük var ise, o zaman 1800 primin yanında (ilk kez sigortalı olunan tarih +) 10 yıllık sigortalılık süresi de şarttır.

Üst Alt