Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası işe girişler için emekli maaşı bağlanma oranı nedir?

umetinn

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
16
Arkadaşlar herkese merhaba, 16.05.2013 sigorta başlangıcım var. Aylık ortalama kazanç 33.411,30 TL. Toplam prim günüm 4384 2 yıl 9 ay'a emekli olacağım Allah nasip ederse fakat sorum şudur. 2008 öncesi işe girenlerde maaş bağlanma oranı %60 ama 2008 sonrası oran nedir bilen var mıdır ?

Merhabalar bu sorunun farklı bi versiyonunu ben de soracaktım 2008 sonrası işe başlayanlar ileride emekli oldukları zaman hem emekli maaşı alıp hem de çalışamayacaklar birinden birini seçmek zorundalarmış Bu doğru mu doğru ise o problem sadece erken emekli olup da çalışabilecek engellileri kapsıyor benim görüşüm bu kanundan da bir darbe yiyeceğiz anlaşılan

Bende bunu anlamıyorum.. Adam emekli 16 bin TL alıyor. Madem ki çalıştırılmayacak o zaman asgari ücretten maaş bağlansın bari zaten en düşük kira 20 binden başlıyor bu kişi nasıl yaşam sağlayacak. Emekli demek yaşlı demek çalışamaz demek bunu anlamıyorum

@kime ne, 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olup emekli olanlar çalışırsa emekli maaşı kesilecek.

2009-2010 yılları civarında girişi olanlar şu sıralar engellerinden dolayı emeklilik başvurusu yaptılar ve emekli olabilen arkadaşlar bu durumu şimdi erkenden yaşıyor.

Sadece engelli olarak erken emekli olanları değil bütün emeklileri kapsıyor bu kural.

1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olan ve normal olarak emekli olmayı bekleyenler ve durumu bilmeyen milyonlarca kişi var daha. O kişilerde normal olarak emekli olduklarında tekrar çalışmama durumunu öğrendikleri zaman bu duruma nasıl tepki verecekler.

Son düzenleme:
İnsanları illegal çalışmaya zorluyorlar. Oran konusunda bilgisi olan arkadaş var mıdır ?

@umetinn, Aylık Bağlama Oranı 2008 yılı öncesi veya sonrası işe girişi olanlara göre değişmiyor. Yatırılan primlerin bazı tarih aralıklarına göre oranları var. Fakat 2008 Ekim sonrası primi olanların ABO oranı düşüktür.

Aşağıda emekli olan bir kişinin örneği var mesela 2000-2008 Ekim arası yatırılan primler için %60 uygulanmış fakat 2008 Ekim sonrası yatırılan primlere %34,12 uygulanmış.

2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
0

2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
60

2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
34.12

@BnymnYldz,
Verdiğim bilgilere göre hesap yapabileceğim bir portal var mıdır ? yada biliyor musunuz acaba

@Mustafa 1972, Aynen abi sana katılıyorum hem mantık ken emekli tekrar çalış sa bu kişinin SGK primi 10 bin TL falan işveren devlete ödüyor bunun üzerine devlet 6 bin TL koyup emeklinin maaşımn ödeyecek yani çalışan her emekli devlete yük değil bı gelir kapısı olacak kasadan fazla para çıkmayacak 🤔🤔🤔

@umetinn,
30 ya 35 olması lazım. Maaşının 3 te birine el koyuyor devlet yani.

@umetinn,
e devlette ne kadar maaş alacağın yazıyor 3600 günü doldurduysan ben söyleyim 16800 bağlanır

normal anormal emeklilik diye birşey yok engelli olunca 2x maaş bağlanmıyor e devletten bakın işte orada yazan neyse o

@umetinn, Normal yada engelli ayrımı yok emekli olanlara yaşlılık aylığı veya malullük aylığı bağlanır.

Orada gördüğün rakamın %5-10 yukarısı olur en fazla.

Emeklilik başvurusunda dosya aylık bağlama servisine gider son yatırılan aya ait primlerde eklenir ve en son hesabı burada yapılır.

2001 4a sgk. 2012 4c girişim var kanunda değişen birsey oldumu hala 5510 a mı tabiyim yani yada herhangibir yasa tasarısı gündemdemi

Üst Alt