Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 işe giriş, 4952 pirim günü ve %52 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

amedeus

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

kafam çok karıştı. net bilgi rica ediyorum. hem ben hem de benim gibi kafası karışık kişilere yardımcı olur.
30 04 2008 yılı sigorta girişliyim
4952 prim gün sayım var. ( sgk 3282 + yapı kredi emekli sandıgı 1680 )
son 4+ yıldır yapı kredi emekli sandıgımdayım ve devam ediyorum.
engellilik oranım %52
süresi 2030 Aralıga kadar

ne zaman ve nasıl engelli raporum ile emekli olabilirim ?

30.04.2026 tarihinde 18 yıllık sigortalılık süresini doldurmuş oluyorsunuz. Prim gün sayısını ise zaten doldurmuşsunuz. 18 yıllık sigortalılık süreni doldurduğunuzda SGKya başvurursunuz, tek bir hastalıktan SGKnın belirttiği listeye göre hafif tanı alırsanız emekli olabilmeniz için gerekli olan rapordan sonra SGK sizi emekli eder.

Not: Tecrübe sahibi değilim, forumdan okuduğum kadarıyla böyle yazdım. Yanlışım varsa lütfen düzeltin arkadaşlar.

@amedeus, SGK'ya istediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz. Mevcut raporunuz 6 ay içerisinde alınmamış ise emeklilik için kullanamazsınız. SGK tarafından hastaneye sevk edilirsiniz ve Durum Bildirir Raporu alırsınız.

SGK Sağlık Kurulu aldığınız bu raporu inceler ve;

Orta Düzeyde Kayıp derse 16 Yıl 3700 Gün kriteri ile eksiğiniz yok şu an emekli olabilirsiniz.

Hafif Düzey Kayıp derse 18 Yıl 4100 Gün kriteri aranır. Prim gününüz yeterli ama henüz 18 yılınız olmadığı için şu an emekli olamazsınız.

@amedeus,

%52 hiçbir önemi yok!
Sgk seni devlet hastanesine paketleyecek ve tekrar heyete gireceksiniz.
Şuan suresiz vergi indirimi olan biri olarak heyete giriyorum.
Yeni hastalık listesinde balthazard formülü artık uygulanmıyor yani çoğu kişi emekli olamayacak.

Peki durum bildirir Raporunu ne zaman almamız lazım o raporu alıp daha sonra emekli olmayıp devam edebilir miyiz iş yerimizden.

@blowteam, Durum Bildirir Raporunu sizin şimdiden almanıza gerek yok.

Emeklilik başvurusu yapıldığında SGK hastaneye sevk eder o zaman Durum Bildirir Raporu alırsınız.

Emeklilik açısından değilde başka amaçla kullanacaksanız istediğiniz zaman alabilirsiniz raporu.

Bende %52 raporluyum 2006 girişliyim 644ü günüm var emeklilik için başuvuru yaptım ancak malülen emekli olabiliceğim söylendi ben istemiyorum malülen çalışmak zorundayımçünkü malülen verilirse ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

acıkcası yine karısık bilgiler var. 18 yıl ve gün sayısı nerede yazıyor? ben yapı kredi emekli sandıgına baglıyım sgk ya degil. ancak herkes sgk ya basvurup tekrar hastaneye sevk edilmem gerektigini ve yine heyete girmem gerektigini soylemis?

kendimiz secebiliyormuyuz hastaneyi ? neden yine heyete giriyoruz var zaten %52 rapor heyet onaylı. neden sgk? ben emekli sandıgındayım. ve neden 18 yıl + .... gün ?

Üst Alt