Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 de aldığım engelli aracımı satıp ÖTV indirimiyle araç almak istiyorum. Sol..?

gunebakan62

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sol koldan engelli biriyim ve şuan engelli bir aracım var 2008 yılında aldım, araçta tertibat yaptırdım, soldakı silecek ve sinyal kolu sağda, bu aracı satmayı düşünüyorum tekrardan engelli arac alamam diye söyleniyor. tekrar araç almak istersem yeniden mi rapor çıkarmam gerek yoksa eski raporum geçerli mi o raporda bende değil maliye almıştı...

Sol kolundan sakatlığı olanlar için "araç kullanırken özel donanıma ihtiyaç duymuyorlar" denilerek vergi avantajı sağlanmıyor. Silecek ve sinyal özel donanım kapsamına girmiyor.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

b) Hareket Ettirici Tertibatın Kapsamı
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinin (b) alt bendi uygulamasında, hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup, yapılan özel tertibatın kişinin sakatlığıyla uyumlu olması da yasal bir zorunluluktur. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanların gaz, fren, debriyaj pedalları ile vites kolunda sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmaksızın kullanabilecek olduğu araçlar ile aracı hareket ettirici özel tertibat sayılmayan (direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi vb.) tadilat yapılmak suretiyle kullanılabilecek olan araçların ilk iktisabında söz konusu istisnadan yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.

Ama şu başlığıda bir inceleyin: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-koldan-sakatim-araba-kullanabilir-miyim.html

Aracınızı 5 yıldan önce elden çıkartırsanız, başta ödemediğiniz tüm vergileri ödemek zorunda kalacağınız gibi, 5 yıl dolmadan yeni bir araç da satın alamazsınız (ki, zaten sol üst ekstremiteden skatlığı olanlar yurt içinden araç alımında vergi avantajından yararlandırılmaz. Size yapılan işlem hatalı olmuş. İnşallah başınız aprımaz bu konuda)

OturanBoğa;

pardon aracı 2007'de almıştım. modeli 2008 olduğu için yanlışlıkla öyle yazmışım. yoksa 5 yılım doldu. peki bu durumda ötv çıkar mı?

Hayır, yurtiçinden aldığınız aracı 5 yıl sonra istediğinize vergisiz satabilirsiniz..

Üst Alt