Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişim var. Emeklilik şartlarım nedir?

muratislak

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlr.. 15 ocak 2025 resmi yayımladı diye doğru mu bilmiyorum
31.12.2008 ve öncesi 16 yıl 5 3700 gün bişi anlamıyorum da.
calısma hayatımda 4a tescil 18:09.2006 hizmete başlama 03.11.2007 prim ödeme 5862 gün... işitme cihazı kulak duymaması için raporum 51% sürerlilik.
emekli olablirmiyim?

@muratislak, Merhaba yeni çıkan yasaya göre emeklilik hakkı kazanmissiniz,fakat yeni yasaya göre vergi indirim belgesi kaldırıldı,SGK sizi hastaneye sevk edecek,çalışma gücü oranınız belirlenecek,işitme kaybınız sgk hastalik listesine gore71 dsb ve üzeri ise emekli olursunuz

@muratislak,

18. yaşında olduğun baz alınarak

Çalışma gücü kaybın hafif çıkarsa 18 yıl 4100 gün prim

Çalışma gücü kaybın orta çıkarsa 16 yıl 3700 gün prim e tabii olursunuz.

Hastalık listesinde kulakla ilgili ibareler var kesin çalışma gücü alırsın.. istersen başvur burayıda bilgilendir. emekli olursun bence sen

@AltayTuna, kolay diye birşey yazmadim benimde 2006 girişim 5975 günüm var,1 yıl sayıyordum,fakat şu an o kadar zorlaştı ki gidip basvurasim yok,her iki kalçada protez var,işitme kaybı var,önceki raporum 44, protezler yeni raporum artmıştır ama çalışma gücü nedir

Üst Alt