Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında ÖTV'siz alınan aracı 2008'de ikinci el olarak aldım. Satış..?

baran müslüm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben bir özürlüden özürlüye arac aldım fakat bu aracı alan özürlü arkadaşımız 2006 yılında sıfır almıştı ben ise 2008 arkadaştan aldım benim bilmediyim ben bu aracı normal birine satabilmem icin kendi aldıgım tarihden itibarenmi 5 yıl bekliyecem yoksa aracı aldıgım arkadaşın üzerinemi yardımcı olursanız sevinirim

Kendi aldığın tarihten 5yıl bekliceksin.Yani 2013 e kadar bekliceksiniz.

evet kendi aldığın tarihten itibaren 5 yıl bekleyeceksin..

kendi aldıgınız tarihten itibaren 5 yılın dolması gerek...

Tam bilmiyorum ama arabanın ilk aldıgı tarihe bakılmazmı ?
Yani 2006 da ötv siz alındıysa araba, 2011 yılında sağlam birine satılaması gerekmezmi ?
Arabayı aldıgımızda ötv senesnin sıfırlanması saçma geliyor bana.

aynen bende öyle düşünüyom peki nerden bilgi edilebilirim onu bilmiyom

burada baz alınan şahıstır , zira aynı şahıs ikinci bir araba daha alabilir. 2, 3 yılda bir araç almış olur ve ciddi kar elde edebilir birazda onun önüne geçmek istiyorlar...

ahmetdemir;

İyi de satan engelli alan engelli.
Ve bu engelli kişide bu arabayı normal 2. el fiyatından çok aşağıda alıyor.
Mesela , arabanın normal 2.el fiyatı 30 bin TL ise bu arkadaş arabayı 20 bin TL ye alıyor, zaten satan arkadaşta 30 bin tl ye almıştı.
Yani kar getiricek bi durum yokki.
Gerçi yurtiçinden alınan arabanın, 5 yılı dolmadan engelliden engelliye satışı varmı tam bilmiyorum.

arkadaşlar burda çoğu arkadaşlar yanlış bilgi veriyor sıfır alınan araç alındığı tarihten itibaren ötv siz alındıysa ve bir engelli başka bir engelliye satıysa araç sıfır alındığı tarih itibariyle 5 yıl dolması lazım.

+1 :)

Ne kadar normal birine merak ettim şimdi... :)

Bu arada yasada;

"aracın ilk iktisabından itibaren 5 yıl geçmesi..." şeklinde bahsedilir... ilk iktisabı demek aracın ilk sahip olunma tarihidir, yani sıfır iken aracın birisi tarafından ilk kez satın alınışındaki tarih baz alınılır... anladığım kadarıyla 2006 yılından itibaren 5 yıl geçmesi vergi muafiyetiyle herhangi birine satış için yeterlidir. Ancak sizin sıfır araç alırken bu haktan yararlanmanız (ÖTV muafiyeti) söz konusu olduğunda sizin aracı satın aldığınız tarihten itibaren 5 yıl geçmesi gerekir...

ben bunu nerden ögrenebilirim arkadaşlar

suanda bana satan arkadaşın günü dolmuş 2011 7 ayında dolmuş ve bitane daha almış ben satmam icin normal birine uygun deyilmi şuan yoksa 2013 kadar beklememmi gerek

[FONT=Trebuchet MS]Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğü[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS](216) 611 22 61
611 22 63
611 22 96
611 23 01[/FONT]​
[FONT=Trebuchet MS]611 19 96
611 19 63
611 11 35[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Ihlamurkuyu Mevkii Alemdağ Cd. Yeni İstanbul Çarşısı ÜMRANİYE[/FONT]

Araç ÖTV'siz olarak hangi tarihte alınmışsa, belirleyici olan o tarihtir. Araç yüz kez de el değiştirse bu tarih değişmez. 2006 yılında vergi istisnası ile alınan araç ancak 5 yılın sonunda (2011 yılında)vergiden düşer. Bu 5 yıl içinde aracın el değiştirmiş olması bu kuralı değiştirmez.

@OturanBoga;

Peki 5 yıl dolmadan aracı başka bir engelliye satabilirmi ?
Satabiliyorsa, satabilmesi için kaç yıl geçmesi lazım ?

Yurt içinden alınan araç istenildiğinde satılabilir... İster vergisini ödeyerek sakat olmayan birine, ister vergisiz şekilde sakat birine.

Sadece, araç satıldığında:
1- aracı alan kişi aracın ilk vergisiz alındığı tarihten itibaren 5 yıl geçmeden aracı vergisiz şekilde satamaz
2- aracı satan kişi aracın alındığı tarihten itibaren 5 yıl dolmadan yeni bir aracı vergisiz alamaz

Teşekkürler bilgilendirme için.
Ama 2. şık kötüymüş :)

Üst Alt