Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 yılında aldığım rapora süreklidir ibaresi yazdırabilir miyim?

disc55

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar.

2006 yılında yurt dışında araç ithal etmek için rapor almıştım. raporda gaz ve frebi elden atarlı otomatik şanzımanlı özel tertibatlı araç kullanabilir.h sınıfı sürücü olur ibaresi yazılı.o raporla ötv siz araç alabilirmiyim.? ua da aldığım hastaneye gidip süreklidir ibaresi yazarlar mı acaba?2006 yılındaki yönetmelikte süreli ya da süreklidir ibaresi ayrımı mı vardı.

Teşekkürler.

2006 Yılındaki rapora ekleme yapmazlar.
Yeni rapor almanız gerekecektir.

yeni rapor aldım.sen rapor hakkını kullandın.dedi hastanedeki ilgili memur

vergi dairesi bana diyor ki,süreklidir ibaresi olmayan bu raporla ötv siz araç alabilirsin ama mtv den muaf olamazsın dedi ilgili memur.benim 2015 tarihli raporumda ise sürekli :evet ibaresi var fakat bu seferde özel tertibatlı araç kullanır.h sınıfı sürücü olur ibaresi yok.ne yapabilirim sizce. (iki raporu birleştirsem olur mu ki)

Son düzenleme:
MTV den rapor süresi sonuna kadar faydalanırsınız ve rapor süresi sonunda tekrar rapor alıp vergi dairesine vererek mtv den faydalanmaya devam edebilirsiniz.

vergi dairesi diyor ki ,raporunda süreklidir ibaresi olmasa da ötv den yararlanırsın.fakat bu seferde mtv den vergi çıkar.

Bana göre herşey yeni sisteme göre ilerliyor. engelli ehliyeti için 02.2016 da başvurdum.15 yıllık normal sürücü idim. şimdi tekrar vergi dairesi için 15/03/2016 araç alımı için başvurdum ve aldım.ARAÇ alımındaki sonuç: özel donanımlı araç kullanır. 2 yıllık süre.diyor.ehliyet için olan rapordada: tanı sağ coxsantroz - uzman doktor kararı: h ehliyeti alır ve elden kumandalı araç kullanır. 2 yıl----komisyon kararı:10.02-78-102- komisyon modifiye fren veya gaz ile ilgili hiç kod vermemiş.Ben bu durumda vergi dairesinde sorun yaşamazmıyım.bana sağlığımın gerektirdiği gibi davranmamış. sadece otomotik vites sol ayaklar için geçerli değilmi. ben bu komisyon kararına itiraz dilekçesi bıraktım doğrumu yaptım. yardımcı olurmusunuz. sağ ayak veya sol aayak ötv. indiriminde farklı değilmi

disc55
Evet rapor bitimine 6 ay kalana kadar ötv muafiyetinden faydalanarak araç alınabilir.
Benim dediğim; rapor süreli de olsa rapor süresi sonuna kadar mtv muafiyeti de uygulanır, rapor süresi bitince yeni rapor alıp vergi dairesine verilerek mtv muafiyeti devam ettirilir.

2006 yılındaki aldığım raporda ne süreli ne de sürekli ibaresi yok.ama maliyenin istediği gaz ve freni elle ayarlı otomatik şanzumanlı özel tertibatlı araç kullanabilir.h sınıfı sürücü olur. 2015 yılında aldığım raporda ise sürekli ibaresi var fakat bu seferde maliyenin istediği ibareler yok.bu iki
rapor birleşirse ,gerek ötv gerekse de mtv den muaf olup, sıfır araç alabilir miyim? bu konuda görüş ve yorumlarınızı alabilir miyim.?

SAYIN UFUKALP benim sorularıma cevap verebilirmisiniz mümkünse ,rica ederim. şimdiden teşekkürler

Buna istinaden tekrar 2016 yılında sizin gibi devlet hastanesine rapora gönderdiler yeni yasada 2016 yılında artık H ehliyeti verilmiyor onun yerine B sınıfı ehliyeti veriliyor ve kodlama yapılıyor.

Raporumda ÖTV FAYDALANABİLİR . (10.02.) kodu verdiler bunun anlamıda 10.02 Otomatik vites diye geçerli. bu rapor 0 araç almak istediğinde geçerli. Ehliyeti yenilemede B SINIFI OLACAK Kodlama yapılacak. Kodlamaya dair sayfayı sana ileteyim detaylı şekilde incelersin.

memurlar.netten alıntıdır.

Devlet hastanesinden alınan rapor sadece 0 araç almada işe yarıyacak benim raporumda "ÖTV İNDİRİMDEN YARARLANIR.KOD:10.02" yazıyor bu koda sana göndermiş olduğum adresteki otomatik vites kullanır yazıyor , artık devlet hastanesi H Ehliyeti ibaresi yazmıyorlar.

Ehliyetime "Özel tertibatlı araç kullanabilir" yazdırabilir miyim?

h sınıfı ehliyetim var.araçta özel tertibat var.trafik tescile bu ehliyet 5 yıl geçerli değil mi diye sordum.aracında özel tertibat var fakat ehliyetinde özel tertibatlı araç kullanır yazmıyor.Ehliyetine özel tertibatlı araç kullanır yazdır plaka ve ruhsat vereyim dedi polis memuru.arkadaşlar ayrıca 2006 yılında aldığım özürlü sağlık kurulu raporumda otomatik videsli,özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yazıyor.ehliyeti 2005 yılında almıştım.sizce ehliyetime bu ibareyi yazarlar mı?.

sürücüler için sağlık raporunda yazan ibareyi esas alıyorlar. Benim ehliyette özel tertibatlı araç yazıyor ancak sürücüler için sağlık raporumda sadece H sınıfı ehliyet alır yazıyor. Yani tertibatla ilgili bi ibare yok. O rapora neyi eklettirirsen ehliyetine onu işleyecekler.

rapora ekleme yaptırma diye bişe yok arkadaşlar rapor yenilenir

Üst Alt