Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %56 raporla ne zaman erken emekli olabilirim?

ahmet_y

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba, erken emeklilik için ve vergi indirimi için rapor almak için muracat ettim. Dün hastane deki kurulun sonucu çıktı ve %56. Rapor ankara ya gidecek ve size cevap gelecek söylendi.

1985 doğumluyum, Mayıs 2006 SSK girişim ve şuan 2000 prim günüm var.

Eğer ankara dan %40 üzeri raporum gelirse 20 yıl - 4400 gün prim şartları getirdiğimde emekli olabilir miyim?
Yani, 2026 da emekli olabilir miyim?

Ayrıca birşey daha sormak istiyorum, emekli olur iken bir daha rapor almam gerekecek mi? Veya yapmam gereken başka birşey var mı?

Teşekkür ederim.

Doğrudur, 3. derece vergi indirimi olarak döner size. 2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emekli olursunuz.
ssk'dan emekli olacağınızda yeniden rapor istenmez...

KKELEBEKK;

Çok teşekkür ederim.

Bugun hastaneden raporumu aldim. Hastane surekli vermis. Ankaranin sureli rapor verme gibi bir ihtimali olabilir mi?

Rapor Sürekli ibareli ise -tanı psikiyatrik değilse- Ankara buna uyar. Çok çok çok nadirdir Ankara'Nın Süreli rapora dönüştümesi.

20 goz, 20 diyabet, 20 astim, 15 epilepsi. Toplam 56. İnsallah aynisi gelir.

Tekrardan merhaba,

birşey sormak istiyorum.

Aslında burada http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html net bir şekilde açıklanmış.

Tam olarak kendi bilgilerim:
01.04.2007 SSK başlangıcı. (bu tarihten sonra 10 gün yatmış her ay)
10.08.2008 de tam 30 gün prim yatan tarih.
Engelli oranım: %56

Sanırım başlangıç olarak ben 01.04.2007' yi baz alacağım değil mi?

01.10.2008 den önce ilk defa sigorta olanlar,
%56 oran ile 20 yıl 4400 gün. ben buna tabiyim. yani 2027 de emekli olacağım.

01.10.2008 den sonra işe başlayanlar ise 16 yıl 3700 gün ile emekli olabiliyor.
Benim bildiğim yasalar vatandaşın aleyhine değil de lehine olur. Bu konuda birşey yapmam mümkün mü?

Evet, 1 ekim 2008'den önce ve sonra arasında bir hak kaybı var:

1 ekim 2008 öncesi:

2008_oncesi.PNG

1 ekim 2008 sonrası:

bagkur.PNG

Üst Alt