Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2005 SGK girişim, %50 raporum var. Ne zaman emekli olurum?
özürlü olarak emekli olmak için gün sayanlar yada bu durum sonucu emekli olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımınızı bekliyorum.
ben 18-10-1984 doğumluyum.
2000 yılında geçirdiğim trafik kazası sonrası tedavimin sonlandırıldığı 2003 yılında iş kur aracılığı ile U oranında özürü raporu aldım ve 2005 nisanı itibari ile işkurun yönlendirdiği bir yerde çalışmaya başladım.2007 yılında raporumda bir yerin yanlış işaretlendiği söylendi ve tekrar gittim aldım.P oranında aldığım raporumla çalışmaya devam etmekteyim.2500 civarı bir günüm var ve çalıştığım her yerde işe giriş sigorta başlangıcımı özürlü olarak yaptılar.
şimdi sormak istediğim emekli olmam için gereken şartlar ve yapmam gerekenler nelerdir.???
teşekkür ederim.............
50% raporunuz ile 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz.
Vergi indirim hakkı almanız için ilk önce çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye Mükellef hizmetler birimine müracaat etmeniz ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilmeniz gerekli. (Elinizdeki rapor eskiolduğu içün maliye yeni ve güncel rapor ister) Rapor aldıktan sonra 30-45 gün içerisinde bu hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerinize yazılı olarak bildirilir.Bu hakkı kazanır iseniz yukarıdaki şartlara göre emekli olursunuz kazanamaz iseniz normal sağlam bireyler gibi emekli olmayı hak edersiniz.
öncelikle ilginize ve cevabınıza teşekkür ederim.sormak istediğim bu raporu son çalıştığım yerden aldığımda başka iş yerlerine gittiğimde iş değişikliği yaptığımda tekrar gerek olacakmı dır.
sormak istediğim.
2. soru 2500 gibi bir günüm var dediğiniz gibi 4400 güne tabiyim.bu bahsettiğiniz çalıştığım yerden alacağım belge ile maliye üzerinden alınan rapor ve belgeyi ne zaman almam gerekli.
aldığım günden sonramı 4400 gün bakleyeceğim yoksa aldığım günden önceside dahil 4400 günü tamaladığımda mı emekli olacağım?
4400 günlük sürem dolmadan bir kaç ay yada yıl öncede alsam olurmu?
vergi indirim hakkı kazanır iseniz bu hak çalışma hayatınız boyunca kullanabilirsiniz. Atıyorum şuan X iş yerinde çalışuıyorsunuz ilerleyen yıllarda ayrıldınız ve tekrar başka iş yerinde işe başladınız.Yeni iş yerinizde bu hakkı kullanmaya devam edeceksiniz. Tek yapmanız gereken yeni iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliyeye müracaat edeceksiniz. Ve şunu diyeceksiniz yeni iş yerime vergi indirim hakkımın olduğunun bildirilmesini rica ederim.
Önerimiz bu belgeyi hemen alır iseniz olur ilerleyen yıllar ne getirir bilinmez...
prim ödemesinin vergi indirimi ile alakası yoktur. ister şimdi ister emekli olurken elebilirsiniz ama önerimiz hemen almanızdan yana...
dediğiniz gibi başvuruda ulunacağım.
öncelikle çalışma belgemle birlikte vergi dairesine ordan da yönlendirdikleri bir hastaneye gidip rapor isteminde bulunacağım.rahatsızlığım artarak devam etmek te.büyük ihtimalle şu an ki % 50 raporumdan daha yüksek ççıkacaktır ama vergi dairesinin muafiyet vermeme gibi bir durumu varmı?
itirazdan kastınız mahkeme kanalı ile ise
kimi kime şikayet edeceğiz durumuna düşmeyelim sonra
burası malum trkiye
21.04.2005 tarihli sigorta girişim var.ilk işe girdiğimde % 55 sağlık kurul raporu ile girdim ancak 2007 tarihinde raporum değişince % 50 oranı ile çalışmaya devam ediyorum.
toplamda 2025 gün civarı bir sigorta primim var çalışmaya devam ediyorum.
malulen emeklilik için ne zaman ve nasıl başvurabilirim.şartları nelerdir malulen emekli olabilir miyim?ekli olabilir miyim?
Malulen emeklilik için sgk maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmayı şart koşuyor. Eğer bu cetvele göre malul sayılacak durumda iseniz, malulen emeklilik talebiyle hemen sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.
sayın bülent bey belirtilen cetvelde:
4) OMURGA:
Omurganın hareketlerini ileri derecede kısıtlayan travma sekelleri
5) KALÇA ,UYLUK ve DİZ:
a) Kalça ekleminin iki taraflı tam ankilozu
4 ve 5. maddede beliritlen sebeplerle ayrıce karın duvarından geçirdiğim 5 operasyona bağlı karın duvarındaki derin ameliyat izleri sebebi ile zorlama ve kavrama gücüm zayıfladı.
örneğin: bir çorabı bile giyerken artık hem sol kalçada ki kırıklı çıkıktan hemde karın duvarında neredeyse kas olmamasından dolayı ciddi zorluklar yaşıyorum.
merdiven inip çıkarken oturduğum yerden ilk kalktığımda ilk adımı atarken v.s v.s
bu sebeplerle sanırım %60 raporu ala bilirim ama hem karın duvarındaki sıkıntılarımdan hemde kalçadan heyete girip raporumu ala bilirimiyim.