Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SGK girişim, %60 vergi indirimim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
İyi günler,siteyi uzunca zamandır takip ediyoruz ve bu güzel çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ederim.Ben doğuştan CP (sepastik ) özürlüyüm.`% 60 vergi muafiyetim var.sigorta başlangıcı 2004 aralık.2005 aralık ayına kadar bir sene eksiksiz yattı sigortam.2009 ocak ayına kadar boşluk var.2009 ocak ayından bugüne kadarda boşluksuz yattı.Benim takip ettiğime göre 3600 prim günü (10 yıl) doldurulduğunda sigortalılık süresi olan 5 yılı bekleniyor mu ?
yani ben 2014 te prim gün sayısını doldurmuş (3600) ,emeklilik içinse 2019 bekleyeceğim.Bu bilgi doğrumudur.Birde 2005 - 2009 arası boşluğu emeklilik hesaplanacağında borçlanabiliyormuyuz?
Bilgilendirirseniz sevinirim.İyi çalışmalar....

Defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indiriminin derecesine göre şu şartlarda emekli olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Hocam cevabın için teşekkürler.Ama bu yıl ve prim gün sayısı ne zaman arttı.3600 prim ve 15 yıldır sigortalılık süresi diye biliyordum.Yasa değiştiyse bile geçmişe dönük uygulanabiliyor mu? Bide ben nette bakındığımda farklı tarihler çıkıyor.Bu konuda aydınlatabilirmisin? 3600 primi doldurmam pek bişey ifade etmiyor o zaman.
2004 yılında sigorta başladığına göre,2004 yılındaki yasalara göre emeklilik işlemleri gerçekleşmez mi? Bide sigorta başlangıç yılıyla emeklilik işlemleri arasındaki yıllar arasında boşluk olursa,onu kapatma imkanı oluyor mu ?

Maalesef ssk (4a) emeklilik kriterleri yukarıdaki tabloda yyer aldığı gibidir...

Seraprel Palsi + Bipolar Bozukluk Emeklilik ?

Kolay gelsin,1980 doğumluyum 2004 ssk girişim var, işe girişteki rapor oranım Seraprel Palsi %40 1998 yılında almıştım, %60 vergi indirimim var. Yaklaşık 10 senedir bipolar tedavisi görüyorum ilaç kullanabilmek için raporum var ama bu rahatsızlığımdan dolay özürlü raporum yok.Malülen emekliliğe başvursam bipolar hastalığım için belli bir yüzde verirler mi? CP hastalık oranımla ikisini birleştirip malülen emekliliğe başvurabilirmiyim ? Bildiğim kadarıyla 1800 iş gününü doldurmam %60 sakatlık oranı gerekiyor iki sene var bunun için,ben bilgi açısından merak ediyorum.Bipolar bozukluk için rapor oranını neye göre veriyorlar,tedavi dosyam var,o mu inceleniyor çünkü ruhsal hastalığa oranı nasıl veriliyor ? Bilgilendirirseniz sevinirim...İyi çalışmalar...

Serabral Palsi'de Malülen Emeklilik Olur mu ?

Arkadaşlar ben doğuştan serabral palsi hastasıyım. İlk işe başlangıç raporum: %40 .Uzun zamandır psikiyatrik ilaçlar kullanıyorum,zaman geçtikçe kasılmalarım arttı.Şu an malülen emeklilik şartları için 10 yıllık sigorta süremin dolmasına 1 yıl var.Primim doldu ( 1800 )
- Doğuştan olan hastalıklar malülen emeklilik için engel mi ?
- Şu an %60 oranında rapor alsam malülen emeklilik gerçekleşir mi ?
- İlaç kullanıyor olmam malülen emekliliğe bi faydası olur mu ?
çok zor çalışıyorum hem ruhen hem bedenen vucudum çekmiyor;bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum....kolay gelsin......

Doğuştan olmasının hiç bir önemi yok aslında. Kural (5510 sayılı yasanın 25. maddesi), ilk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek oranda (% 60 ve üzeri) işgücü kaybı olmamaması ve/fakat emeklilik talebinde bulunulan tarihte malul düzeyde işgücü kaybının bulunmasıdır. Yani % 40 işgücü kaybı ile sigortalı olup daha sonra % 60 ve üzeri işgücü kaybının ortaya çıkması malulen emekliliğe mani sayılamaz. SGK aksi yönde dayatsa da yasal olarak durum budur. Eğer SGK bu konuda aleyte karar verirse, dava yoluna gitme seçeneğiniz var: Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

Hocam cevabın için teşekkür ederim,kafamdaki sorulara cevap verdim eyvallah; benim doğuştan hastalığım yılı doldurup %60 ve üzeri rapor alırsam gerçekleşir diye anladım.... verdiğin bilgi için teşekkür ederim,iyi çalışmalar.......

Üst Alt