Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve %55 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar...ben engelli raporumu (% 55) 2003 yılında aldım ve İşkur aracılığıyla engelli kapsamında (halen devam ediyorum) işe girdim...Buna göre vergi indirim belgesi almadan 16 yıl 4320 prim gün şartlarıyla erken emekliliğe hak kazanıyormuyum ? başvurabiliyormuyum ? teşekkürler...

ilk işe girişiniz işkur kanalı ile engelli kadrosundaysa 16 yıl 4320 günle vergi indirim belgesi olmadan emekli olabilirsiniz

Vergi ind.belgesi almadan erken emekli olmanız imkansız en kısa süre içerisinde almanızı tavsiye ederim..
1.Elinizdeki raporu vergi ind.için kullanamazsınız yeni rapor almanız için sizi yetkili hastaneye sevk ederler

Emeklilik hesaplamam doğru mu arkadaşlar ?

ilk sigortalı olduğum tarih : 01.06.1997 ,
vergi inidirim için defterdarlığın verdiği rapor oranım : %70 ,

buna göre 16 yıl 4 ay ve 3760 prım gün doldurduğumda emekliliğe başvurabilirim değil mi? Yani 01.10.2013 te hak kazanıyorum , yanlış mıyım ?

şimdiden 3800 günüm olduğundan ,prim olarak zaten doldurdum sanırım ?

hepinize teşekkürler…sevgiler…

ben 13 senedir ms (multıpl skeroz) hastasıyım.

vergi indirimden yararlanmak ( ve erken emeklilik ) için şirketimden doğru 16 şubat 2011 de defterdarlığa başvurdum.
işe girişteki raporum ( %55-sürekli ) idi.
vergi ind. Yararlandığım ve ankaradan onaylanan , şirketime gelen yeni raporum ( % 70-sürekli ) olarak belirlendi…

ama ankaradan gelen raporum da ( forumlarda da okuduğum üzere ) bir yıl sonra yeniden hastaneye sevk , yani kontrol muayenesi şartı konmuş.
böyle abes bir uygulama olamaz gerçekten. Elimden ne geliyorsa yapacağım bu konu hakkında .ve bunları size yazacağım.
(ki geçen ay cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği ile bile görüştüm…) çoğumuzu hast. süründüren bu anlaşılmaz uygulamaya
haklı olarak sonuna kadar karşı çıkmalıyız…

sevgiler...

Hesabın doğrudur Selçuk.

MS sabit bir hastalıktır malum. Kontrol muayenesi şerhi konması ahlaksızca bir şey. Bu lanet bir uygulama olarak yürütülüyor maalesef! Sürekli şikayet etmek hatta dava açmak gerek

Teşekkür ederim Oturan Boğa,
Gerçekten söylenecek birşey bulunamaz bu uygulamaya, ama dediğim gibi bu haklı davamızı sonuna kadar sürdürmeliyiz(ben böyle yapacağım) ve her zaman sonuç aldım. Sizler de yılmayın derim asla...

merhabalar , ben de 14 senedir MS hastasıyım ,sol gözüm optik norit gecirdi (perde var görmüyor) ,yürümem vs güç kayıplarımın yanında psikiyatri desteği de alıyorum haliyle , 2003 te ilk işe girmek için aldığım engelli raporum %55 ti , daha sonra i, yani geçen sene (2011) için vergi indirim hakkı elde etmek için, tekrar haliyle hast sevk oldum ve %63 oran aldım deftardarlıktan. yani erken emekliliğim onandı . yalnız bir çoğumuzun kanayan yarası (1 SENE SONRA KONTROL MUAYENESI ŞERHİ) raporuma konmuştu. inanılmaz sinirlendim, ama beklemeye aldım kendimi ...
Şimdi bu ay 2012 -şubat kontrol muayene sürem geldiği için tekrar aynı işl yaptım üşenmeden ( ki hast.çürütmek istiyorlar bizleri boyle ) 2 hafta sonra raporumu tekrar alıcam bakalım ne olmuş,yazarım buradan.diyeceğim şu ki MS hastalığı ölene dek sizinle yaşar ve süreklidir.buna kontrol muayenesi diye saçma sapan bir şerh koymaları abeslikten , zorluk çıkarmaktan başka birşey değildir...eğer yine kont.muayenesi konulduysa raporuma , elimden ne gelirse yapacağım ve hastaneyi başlarına yıkacağım , resmini de buraya koyacağım merak etmeyin:) (güldüğüme bakmayın :)
saygılarımla....

Selçuk, işin içine psikoloji ile ilgili oran girince kontrol muayenesini patlatıveriyor krurumlar! Onun için, ondan uzak durulabiliyorsa, durmak lazım...

Bir de kontrol muayenesi zamanı gelmeden 1 ay önce gidip sevk al. Erken başla ki maaşın kesilmeden işlemleri tamamlayacak zamanın olsun.

Kolay gelsin şimdiden.. :)

Sağol OturanBoğa ,

Evet bir bakıma haklısın ama bir bakıma :) o ilgili kurumlara hatta c.başkanlığına kadar yazdığım yazıda şu var ki;
sahip olduğum MS ve onun yarattığı (tek taraflı körlük , el ve ayaklarımdaki güçsüzlük ,zor yürümem , uyuşmalar ve burda uzunca yazamayacağım diğer MS sendromları yüzünden ) 14 senedir hem de hergün yaşadığım için , psikolojim (depresif ruh halim) kalıcı oldu,yani tüm bunlar zincir ve halkaları ,ana kaynağı da MS . Ve bu MS ben ölene kadar bıraktığı sekellerle hayatımda olucak , işte savaşımın özeti aslında bu kısaca ...(uzuncasını gerekli birimlere yolladım zaten)
Allah hepimize, türlü hastalıklarımız ve yarattığı olumsuzluklarla mücadelesi yanında , bürokrasiyle de uğraşma gücü versin... Versin ki birçok şeyi değiştirebildiğimiz gibi , gücümüz yettiğince hakkımız olan hakları alabilelim...Saygılarımla...

Tahmini ne kadar emekli maaşı alırım ? sizce ...

ilk sig.olduğum tarih:01.06.1997
emeklilik talebinde bulunulacak tarih:01.10.2013
vergi ind.hak kazandığım özür oranım:%70
Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:140.000,00 TL
Toplam prim gün sayısı :4400

Arkadaşlar tabi ki tahmini olarak sizlere sormak istediğim ; ne kadar emekli maaşı alırım sizce?
Şimdiden teşekkürler...

Tamamen tahmin 950-1050 tl arası alırsın...

officer teşekkürler...
aynı işyerinde çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum gücüm yettiği kadar...
emeklilik için başvurduğumda (şirketten gereken evrakları da alarak) , toplu paramı almak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? çıktı girdi mi yapacağım şirklette ?
sonra sgdp ödeyerek devam edebiliyorum , biliyorum...
sgdp için brut maaşımdan %30 mu kesiliyor yoksa şirketin insiyatifine mi kalıyor ? daha az kesilebilir mi sizce ?

İlk olarak ssk dan emekli olabilir yazısını alacaksınız sonra iş yerinize gelip ilişiğinizi keserek ssk ya emekli olmak için müracaat edeceksiniz.İş yerinize gelip tazminatınızı ve diğer haklarınızı alacaksınız. Emeklilik işlemi tamamlandıktan sonra aynı iş yerinde tekrar çalışmaya başlayacaksınız yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus ise tekrar ssk girişi yapılır iken emekli olduğunuzu ve SDGP ödeyerek çalışacağınızı söylemenizdir.

SGDP nedir buyurun burada detaylı olarak yazıyor.
http://www.mehmetkorkusuz.com/makaleler/26.pdf

bana ve bu konuyu tam bilmeyen diğer arkadaşlara mükemmel bir sunum :)
tekrar teşekkürler...

Ufuk bey , merhaba ben de birşey danışmak istiyorum sizlere,
çok yakın zamanda ben de emekli olacağım, bu sene itibari ile 1550 tl net maaş almaktayım,
emekli olduktan sonra sgdp ödeyerek devam etmeyi düşünüyorum , hesaplama yaparsam aldığım
bu maaştan 0 kestiğimde 1085 tl mi alacağım galiba , yani bu oran sabit mi ?
normalde 1550 net maaş alırken
emekli olduğumda 1085 net maaş ve emekli maaşı alacağım (onu da 1000 tl desek örneğin, yani toplamda 500 tl daha fazla alacağım ,doğru muyum ? tesekkurler...

Selçuk Bey,o 1085 i nasıl buldunuz birşey anlamadım.
sayfada yüzdelik oranlar çıkmıyo galiba yazıyla tekrar yazar mısınız?

benim bildiğim arkadaşım emekli olup şuan çalıştıgım bir arkadaşım benden daha fazla alıyor. yani düşük değil benden 150 tl fazla alıyor.

evet ufuk arkadaşım konuyu açıklık getirmiş sağolsun,
ben de anladım konuyu...tesekkurler....

'ufukalp'
Tamamıyla yanlış bilgiler.
SGDP sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsayan kısa vadeli sigorta kollarına ödenen sigorta primidir.
SGDP işyerinden alacağınız maaşı asla ve asla düşürmez,aksine yükseltir.
Şöyle ki;
Normal sigorta primi işçi payı kesintisi %14 iken, SGDP işçi payı kesintisi %7,5 dur.
Prim kesintisini %30 a tamamlamak işverenin sorumluluğu, ve işveren payı bizi ilgilendirmiyor,o tutar bordroya girdi çıktı yapar nete etkisi olmaz.
Kısaca SGDP maaşınızda %6,5 avantaj sağlar.
Ayrıca emekliler işsizlik sigortası kapsamında olmadıklarından işsizlik fonuna kesinti de yapılamaz.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Selçuk Bey,diğer başlıktan bulmuşsunuz cevabı,buraya da yazmama gerek kalmadı.
Aman bu konuda çok dikkatli olun,primlerinizin mutlaka SGDP olarak yatırıldığına emin olun.
Bu konulara tam hakim olmayan muhasebeciler cirit atıyor piyasada,eğer priminiz normal olarak uzun vadeli sigorta kollarına yatarsa emekli aylığınızın kesilmesi riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ufuk bey tekrar teşekkür ederim bilgiler için, merak etmeyiniz, çalıştığım şirket kurumsal ve büyük bir firma ,y.dışı merkezli. ve bu konularda (engelli çalışma hayatı için) hassas olan bir firma...saygılarımla...

Üst Alt