Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'de öğretmen oldum. Sonradan engelli raporu aldığımda emeklilik şartlarım ne olur

ikizler58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
toprak1453

2002 başlangıç öğretmenim. Normal kadroyla işe girdim. İşten önce alınmış bi rapor yada özrüm yok. İşe girdikten sonra kronik hepatit b den dolayı biyopsi oldum evre2 fibrozis tanısı ve 1yıldır tedavi görüyorum. Hepatiti işe girmeden öğrenmiştim ama herhangi bir rapor tedavi olmadı almadım. Ayrıca 1'5 yıl majör depresyon tedavisi gördüm. Uzatmayım bunlardan toplamda yüzde 40 yada üzeri rapor almış olsam emekli olabilirmiyim. Bu süreç nasıl başlıyor. Teşekkürler

ikizler58

Olup olmayacağını anlamak için MEB aracılığıyla SGK Emeklilik Genel Müdürlüğünden görüş isteyeceksin. Raporun aslını göndermelisin dilekçe ekinde. SGK'da bulunan sağlık kurulu raporunu inceleyecek ve engelli emeklisi olabileceğine hükmederse emekli olabileceksin. Bunu öğrenmenin tek yolu bu. Kimse sana bu konuda garanti veremez, ki bir çoğu olumsuz dönebiliyor. Umarım başarılı olabilirsin.

Formda yeniyim umarım yanlış bir yere yazmadım lütfen yardımcı olun. 30/09/2002 yılında kadrolu öğretmen olarak işe başladım. Hala çalışıyorum. İşten önce yada sonra aldığım bi raporum yok. Sorum şu.. Heyete girecem. Majör depresyon ve kronik hepatit b tedavisi görüyorum. Eğer 40 ve üzeri oran alırsam erken emeklilik durumum nasıl olacak. Süreç nasıl işliyor. Lütfen bilgilendirin beni. Teşekkürler

@ikizler58 kardes 2008 oncesi memur oldugun icin 40-49 arasi bi raporun olursa 30/09/2020 de , 50-59 arasi bi engelli raporu alirsan 30/09/2018 de emekliligi hakediyorsun haberin olsun

@ikizler58

Sonradan engelli olanlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emekli olurlar

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480

Eğer durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde ise, o zaman hemen malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Hastaneye sevk edilirsiniz. Maluliyet tespit edilirse hemen malulen emekli olursunuz

Üst Alt