Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2002 sigorta girişim var. Vergi indirimim onaylanırsa ne zaman emekli olurum?
Selam arkadalar ankilozan spondilit hastasıyım eylül ayı içerisinde %67 engelli raporu aldım fizikten %27 dermotoloji %5 gögüs %40 dahiliye %20 aldığım bölümler.vergi dairesine başvurdum sonuç halen gelmedi ama ordaki bayan memur baltazar formulu ile hesaplandığından oranın düşmeyebilir dedi
Ben güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım 01.01.1984 doğumluyum Sigorta girişim 28.01.2002 (toplam 2009 yılına kadar 899 günlük siğortam var 2009 haziran ayından itibaren kesintisiz olarak sigortam yatıyo)
Sorun şu; Bu oranım eğer maliyeden düşmez ise malulen emekli olabilirmiyim ve çalıştığım kuruma raporumu teslim ettiğm zaman tekrar rapor isterlermi yada malulen emekli olamazsam ne zaman emekli olurum
Şimdi raporumu çalıştığım işyerine veremiyorum güvenlik görevlisi olduğum için eğerki malulen emekli olamazsam engelli emekli olacagım zaman raporumu versem tekrar benden rapor isterlermi
YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Malulen emekli olamazsınız. Çünkü sanıldığının aksine sgk orana değil, kişinin maluliyet cetveli'ne göre malul olup olmadığına bakıyor. Ve sizin durumuz maluliyeti gerektirecek düzeyde değil.
Sizin ilk sigortalı olduğunuz tarih ve prim gün sayınız nedir?
Hocam ilk siğorta tarihim 28.01.2002
2002 den 2009 kadar 899 günlük siğortam var
15.06.2009 itibaren siğortam halen devam ediyor
Sayın hocam ben ssk değilim bankanın kendine özel bir sandığı var bizde ondan yararlanıyoruz Bugun genel müdürlüğümüzü aradım ve konutuğum memur bana iş gücü kaybın %60 ve üzeri ise emekli ederiz dedi ama yinede tereddütteyim
Selam arkadalar ankilozan spondilit hastasıyım eylül ayı içerisinde %67 engelli raporu aldım fizikten %27 dermotoloji %5 gögüs %40 dahiliye %20 aldığım bölümler.vergi dairesine başvurdum sonuç halen gelmedi ama ordaki bayan memur baltazar formulu ile hesaplandığından oranın düşmeyebilir dedi
Ben güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım 01.01.1984 doğumluyum Sigorta girişim 28.01.2002 (toplam 2009 yılına kadar 899 günlük siğortam var 2009 haziran ayından itibaren kesintisiz olarak sigortam yatıyo)
Sorun şu; Bu oranım eğer maliyeden düşmez ise malulen emekli olabilirmiyim ve çalıştığım kuruma raporumu teslim ettiğm zaman tekrar rapor isterlermi yada malulen emekli olamazsam ne zaman emekli olurum
Şimdi raporumu çalıştığım işyerine veremiyorum güvenlik görevlisi olduğum için eğerki malulen emekli olamazsam engelli emekli olacagım zaman raporumu versem tekrar benden rapor isterlermi
YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
Merhaba büyük ihtimalle malulen emekli olamazsın tek bi rahatsızlıktan en az yüzde 60 alman gerekir.Sgk oranını yüzde 60'ın altına düşürürse 29.01.2021 yılında 4240 gün primin varsa emekli olabilirsin.Eğer sgk engel oranını yüzde 60'ın üzerinde onaylarsa 29.09.2019 tarihinde eğer 3920 prim gün sayın varsa emekli olabilirsin.
Hocam ben ssklı değilim özel bir bankada çalışıyorum Bankanın özel bir sandığı var ordan yararlanıyoruz Yalnız bankada güvenlik görevlisi olduğum içinde kimseye diyemiyorum engelli rapor aldıgımı Çünkü işten çıkarırlar Vergi dairesine verilecek yazıyı ilgili makama diye aldım
Bugun genel müdürlükten emekli işleri ile uğraşan memur ile görüştüm Memurun dediği eğer işgücü kaybı %60 ise emekli ederiz dedi ama yınede tereddütteyim
Peki malulen olamazsam eğer 2019 da raporumu işyerine teslim etsem o zaman benden tekrar rapor isterlermi
Sayın çeşh yazıyı ilgili makama diye almışım bendede aynı sorun var meslektaşım fakat vergi dairesinden raporun iş yerine gelecek senin için sıkıntı olabilir özelden sana telefonumu yazıyorum Nöbetteyim müsaitsen ara
Arkadaşlar kolay gelsin Çalıştığım kurum iş gücü kaybın %60 ise malulen emekli olabilirsin diyor iş gücü kaybı dediği rapordaki oranımmı yoksa vergi dairesinden gelen oranmı
Yardımcı olursanız sevinirim