Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişim var. Böbrek nakli oldum. Emekli olabilir miyim?

cepnimustafacan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben %75 böbrek nakilliyim 4320 gün siğorta pirimim var..
ilk işe giriş tarihim 13-10-2001 sgk rapordan sonra malülen emeklilik konusunda bilgisi olanlar bilgi verebilirmi...? yada normal emeklilik

cepnimustafacan malulen emekli olabilirsin.10 yıl hizmet süresi ve 1800 gün prim şartını tamamlamışsın.Böbrek nakli de malulen emeklilik olanağı sağlayan hastalıklar listesinde mevcut.Sgk müdürlüğüne giderek malulen emekli olmak istediğini söyle,seni maluliyet tesbiti için hastaneye sevk edecekler.Hastaneye giderken nakil olduğun hastanedeki tüm evrak,tahlil vs epikrizleri yanında bulundur.Kendi işimi kurdum demişsin.O halde maluliyet işlemlerin Bağkur statüsünde gerçekleşir.Şayet işyerini kapatır,bir yerde 10 gün kadar sigortalı olarak çalışırsan,malul emekliliğin ssk kapsamında gerçekleşir.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için bağkura daha geçeli bir ay olmadı ...birde suna cevap verebilirmisiniz ..?
başvuru süreci ne kadar sürebiliyor...?

Bende sgk dan Bağkur a geçtim ana 1 ay sonra Bağkur u bıraktım sgk ya geçiş yapacam malulen emekli olmak istiyorum ne kadar süre sgk li olmam lazım bilgisi olan varmı. ?

Sgk pirimim 4280 gün yüzde 75 raporum var böbrek nakilliyim 13.10 2001 ise giriş tarihim ilk rapor tarihim 2000

cepnimustafacan

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda en son sigortalılık hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir. Önerim, malulen emekli olmadan önce 10 gün kadar sigortalı çalışan olarak prim yatırın ve sonra malulen emekliliğe başvurun.

Hastaneye gitmek, oranın sgk'ya göndermesi vs. derken 2 aydan az sürmez...

Üst Alt