Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişim ve %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

ermana

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
bende 2000 yılının mart ayında sigorta baslagıcına sahibim ve 2009 yılının haziran ayında geçirdiğim kaza sonucu %40 raporum ve 3 derece vergi indirimim mevcut bu şartlarda sanırım bende 18 yıl ve 4080 günde emekli olabilirim.
ancak sigortalılık süresinin başlangıcından sonra %40 engelli raporu olanlarda 6480 gün prim ödeme şartı var diye biliyorum.
acaba hangisi doğru?

Emeklilik için (Mart 2000 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prime tabisiniz.

Önceden-sonradan sakatlanmak bir malulen emeklilikte bir de kamudan emeklilikte etkili. Sizin gibi 4a (eski adıyla ssk) statüsünde emekli olacaklar için öncesi-sonrası önemsiz... Defterdarlıktan hak etmiş olduğunuz 3. dereceden sakatlık indirimi günü geldiğinde sizi erken Yaşlılık emeklisi yapacak...

çok teşekkür ederim. eksik bir bilgim varmış sayenizde öğrenmiş oldum. 3 seneden kurtuldum :)

bende bir şey sormak istiyorum.
sigorta kartımda işe giriş tarihi 06.03.2000 olarak yazıyor ancak hiç prim ödenmemiş hizmet dökümünde ilk prim 2002 nisanda ödenmiş gözüküyor.
işe giriş tarihim olarak hangisi geçerli olacaktır? yani 18 yıl 4080 günde mi yoksa 19 yıl 4240 günde mi emekli olacağım?

Sigorta primi ne zaman yatmışsa, sigorta başlangıcı da o olur. Emeklilikte de o tarih temel alınır:

2008_oncesi.PNG

bülent abi peki sgk kartımda sigorta başlangıcı 06.03.2000 olarak yazıyor bu geçerli olmuyor sanırım. neye göre o tarih yazılmış onuda anlamadım. gitti bizim 3 sene daha :(

Sigorta numarası almak ayrı bir şey, tam primli sigortalı olmak ayrı bir şey...

teşekkür ederim bülent abi bir kez daha yardımcı olduğunuz için.

Üst Alt