Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %80 raporla ne zaman emekli olabilirim?

erdem01

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sayın:Hocam

Benim %80 özürlü raporum var.Bir işyerinde sgk ile çalışmaktayım.Aaba iş yerinden vergi indirim ücreti alırmıyım.Alır isem bu ücret ne kadar olur.Birde 20.07.2000 sgk girişliyim ve şaunda 3290 gün ödenmiş primim mevcut bu şartlarda ne zaman emekli olurum.Askerlik yapmadım.Birde sgk olmadan önce rahatsızlığım vardı,lakin çalışmama engel derecede fazla değildi.Sonradan hastalığım ilerledi.Aynı zamanda raporumu 2012 de aldım.

Defterdarlığa vergi indirimi almak için başvurup 1. derece hak kazanırsanız 2000 sigorta girişi ile 15 yıl 3600 günle 2015'te prim gününüzü 3600 güne tamamladığınızda emekliliğe hak kazanabilirsiniz. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html Ayrıca rahatsızlığınızın ilerlediğini söylemişsiniz şu başlığıda inceleyebilirsiniz. : http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html sigorta girişinden önce % 60 ve üzeri oranda rahatsızlığınız olmadığını ispat edebiliyorsanız malulen emeklilik içinde başvuru yapabilirsiniz.

Vergi indirim hakkı kazanır isen Bence 2 yıl daha bekleyin ve erken emekli olun..

Rapor Hakkında

Sayın;Hocam

Ben ilkinde Bakırköy Dr.Sadı konuk hastanesinden %80 vergi indirim raporu aldım.3 ay sonra raporumu eksik belgelerden dolayı tekrar çıkarmamı istediler.Bu defad Şişli etfal Hastanesine gönderdiler ve oradad yapılan tahlil ve tetkikler sonucu raporum % 80 olarak tekrar verildi.Bunun üzerine raporum hastane tarafından deftedarlığa oradan da maliyeye gönderilip 3 veya 4 ay sonra iş yerine bilgi geleceğini söylediler.Benim sorum

1- İki defa % 80 olan raporumu Merkez sağlık kurulu düşürebilirmi.

2-SGK olmadan önceden rahatsızlığım vardı lakin beni rahatsız edecek derecede çok fazla değildi ,fakat zamanla ilerledikçe hastalığımın belirtileri yükselmeye başladı ve ozaman raporum yoktu 2012 de raporumu aldım şuan prim günüm 3260 ve 2000 sigorta girişim var malülen emekli olabilirmiyim.

Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

1-Düşürülebilirde yükseltilebilirde bekleyip ögreneceksiniz.
2-Evet malulen emekli olabilirsiniz ama süreç zorlu bence 2 yıl daha çalışın ve vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olun ve büyük ihitmal ile kazanırsınız bu hakkı...

Malülen emekli olma şartları nelerdir.

Sayın:Hocam

Benim sorum malülen emeklilik hakkında.

1-SGK olmadan önce küçükken geçirilen bir sakatlık veya hastalık durumunda SGK kişiyi malülen emekli edermi.Tabiki işe başlamadan önce geçirmiş olduğumuz sakatlık ve hastalık sonradan rahatsızlık ilerlemiş olduğunu düşünürsek,o zaman raporumuda yok işe girdikten sonra %60 ın üzerinde vergi raporu almış olursak o zaman ne yapmalıyız.

İlk sigortalı olunduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybının bulunmaması gerek. Bunu ıspat etme yükümlülüğü sigortalı kişinin, karar ise SGK'nındır.

Üst Alt