Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişi ve %46 raporla emeklilik şartlarım ve özel sigorta..?

Yagozer

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar %46 vergi indirimim bulunuyor. 1.10.2000 giriş ve 5940 günüm var. Net olarak ne zaman emekli olurum.

Ayrıca özür oranının bir kısmı psikiyatriden. Acaba diğer rahatsızlıklarda olduğu gibi hayat sigortasından tazminat alabilme şansım olur mu?

Saygılar.

apomek

nasıl aldınız bı acıklarmısınız bılelım hayat sıgortasından nasıl alınır

hayat sıgortasından para alan arkadaşlar nasıl aldınız bı yorum

Hocam belirttiğim gibi. Hayat sigortası ölüm ve maluliyet için para ödüyor. Sağlık bakanlığınca alınmış oranı da kabul ediyorlar. Sonrasında sıkıntılı bir evrak süreci başlıyor. Ancak genelde psikiyatri ve sigortayı yaptırdığınız zamandaki belirttiğiniz hastalıkları kapsam dışı tutuyorlar. Arkadaşım kalp krizi geçirmmişti ve müdahale edildi. Ht ile birlikte 50 raporu %46 olarak geldi. başvurusunu yapıp detaylı tüm hastane evraklarını gönderdi ve geçen yıl 75 tl sini aldı. Bu kadarini biliyorum. Alanlar yardımcı olsun lütfen. Saygılar

tesekurler bu konuda bılgımız yoktu bu konu yu gundeme getırmen ıyı oldu sımdı bu konuda alan arkadaş varmı onları bulmaya geldı sıra

Yagozer

Özel hayat sigortasından tazminat alabilmeniz için hastalıklarınızın sigortalı olduğunuz tarihten sonra başlamış olması ve böyle olduğunu ispat etmeniz gerekir. Geçmişe doğru yapılacak bir reçete taramasında bu hastalıklarla ilgili en küçük bir ilaç kullanımına rastlanırsa tazminat alamazsınız.SGK emeklilik konusu iyi bildiğim bir konu olmadığı için sorunuzu cevaplamıyorum. Ancak kısa zamanda araştırıp cevaplayacağım lütfen biraz bekleyin.

Ulemamahdumu

Rahatsızlıkların hepsi özel sigorta başlangıcından sonra. Ama psikiyatri ile ilgili olan kısmı kapsam dışı tutarlar mı?Netice de özel sağlık psikiyatri ilaçlarını tüm dünyada ödemiyor. Ama psikiyatri maluliyetinde durum ne olur onu bilmiyorum

vergi indirimi ankaradan geldikten sonra .ozel sigortaya basvuru yapiliyor.Ben kisisel olarak basvurdum.tum raporlqr elimdeydi.ayrica hastahaneden tum raporda gecen hastaliklara ait durum bildirir heyet raporu aldim.her hastaliktan.sirketin formunun bir tanesini ben doldurdum digerinide ilgili doktor doldurup imzaladi.ve sigortaya gonderdim.2 ay icinde aldim.41 den hesaplanarak verildi.ellibesbin.

18 yılllık sürede 4080 günün olması yani 2018 de emekli olabilirsin günlerin tamam sadece 1 yıl süre lazım seneye emeklisin inşallah.ama sen yinede sgk ya başvur belki kurallar değişmiştir tekrardan .

Bazı tablolar 6.8.2000 öncesi ve sonrası ayırmış hocam. Buna göre 19 yıl deniyor. Bir yerde de sizin dediğinizi okuduğumu hatırlıyorum. O yüzden tam çözemedim. 19 yıla tabi mi oluyorum.

Sayın apomek psikiyatrik özür de kapsama giriyor mu?

yillik teminata gore degisiyor.benimki yuzde 41 ellibesbindi.teminat 130 bin civariydi.psikiyatri icin birsey soyleyem.lakin raporun butunlugu o emlidir diye dusunuyorum..

Oran %60 ya da %80 üzeri olursa

Aldığınız oran %60 ın üzerine çıkarsa vergi indirimi ile değil malulen emekli olursun diyenler var. Bu konuda bilgisi olan var mı? Biliyorsunuz ikisi arasında çok fark var. %60-70 gibi oranlarla mutlaka malulen mi olmak gerekiyor. Yoksa vergi indirimi ile emekliliğe başvurulabilir mi?

yagozer tek hastalık dan %60 ve üzeri alırsan malülen emekli ola bilirsin(oda meçul) ben birden fazla hastalıktan (%148) balthazara göre %83 ile malülen emeklilik müracaatıma ret cevabı geldi.bende şimdi vergi indirimine müracaat ettim.

Ben zaten vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum. 60 ı geçerse malül olursun diyorlar. Çalışmaya devam edeceğim. %70 ile malüliyet yerine vergi indirimi ile emekli olunuyor mu. Yoksa vergi indirimi ile emeklilik sadece 40-59 arası mı geçerli. Saygılar

Yogazer yukarıda meteözgüründe bahsettiği gibi 60 oran ve üstü ile malulen emekliliğe başvuruyu hakkını elde ediyorsun,bu başvuru senin tercihine kalmış elindeki oran ile ister engelli emekliligine ister malulene başvura bilirsin.Tekrar çalışmak istiyorsan ve priminde kurtariyorsa engelli olanı tercih et derim,Ben bi hata yatım malulene başvurdum 85 oranla mahkeme kapılarında 3 yıldır sürünüyorum,tercihini ona göre yap.

Malülen emekli olmak riskli TEKRAR ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAKLAR AÇISINDAN.
VERGİ İNDİRİMİ ile emekli olursan çalışabilirsinde.

Konuya farklı açılardan bakmak lazım.

Son düzenleme:
tek hastaliktan ve buna bagli rahatsizliklardan yuzde 60 alinirsa malul oluyorsun.lakin malul olma durumu cok sık eleme usulu varmis.kolay degil yani..

Yagozer

19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz. Primleriniz tamam, 1.10.2019'da emekli olabilirsiniz. Tabii defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmeni de şart.

2008_oncesi.PNG

2000 sigorta girişi ve %46 raporla nasıl emekli olabilirim?

Geçen yıl 20 nisan tarihinde işyerimden belge alarak vergi dairesine çıktım ve %46 bir yıl süreli vergi indirimi geldi.
Bu belge ile bir yere başvurmadım. Geçen ay itibarı ile işsiz kaldım. İkinci kontrol zamanım geldi.
Elimdeki belge vergi dairesine gitmem için yeterli midir? Tekrar heyete sevk için. Yoksa çalışmam mı gerekiyor.

Ayrıca sigorta girişim. Ekim 2000. Toplam 6200 günüm oldu. Tabloya göre 19 yıl emekliliğe tabiyim.
Askerliğim önce. 5 ağustos 2000 e kadar geri çekerek borçlanırsam 18 yılda emekliliğe tabi olabilirim değil mi?

Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

Yagozer

ÇAlışıyor olmak şarttır. Aslında bakarsanız vergi indiriminden kontrol demek yeniden vergi indirimine başvurmak demektir, sıfırdan başvuru gibi düşünün...

Evet, yukarıdaki tabloya göre başlangıcı. tarihini öne çekerseniz emeklilik şartları da değişir.

senin sigorta başlangıcın önemli askerden öncemi sigortalı oldun, sonramı oldun

Üst Alt