Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıllık bilgisayar programcılığı Üst Öğrenim sayılmaz mı?

OguzZ'

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merhaba , Sağlık Bakanlığında Makine Teknisyeni (Lise Mezunu) olarak görev yapmaktayım. 06.07.2025 tarihinde 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünü okudum. Mezuniyet belgemi Personel Birimine ve Mutemetlik birimine teslim ettim. Fakat mutemetlik birimi bu bölümün üst öğrenim sayılmadığını , yani tekniker olarak değilde teknisyen olarak maaş almaya devam edeceğimi söylediler.

Bu konuda bilgi alabilir miyim ? üst öğrenim sayılan bölümler nelerdir ? yada makine teknisyeni bilgisayar programcılığı okuduğunda üst öğrenim sayılmıyor mu ? sonuçta o da teknik bir sınıf. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Üst öğrenim sayılabilmesi için mezun olduğunuz bölümün dengi olması gerekiyor. Makine ile alakalı bir bölüm bitirmeniz gerekir.

"Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri veTeknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, BilgisayarTeknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri veBilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri,Bulut Bilişim Operatörlüğü, Bilgisayar Programcılığı,Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama,Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri veProgramlama, Bilgisayar Bilimleri, Arka-Yüz YazılımGeliştirme, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Bilgi İşlem, BilgisayarOperatörlüğü, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği,Bilgisayar, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı, Bilgi Yönetimi, BilgiYönetimi (İnternet), Bilişim-Yönetim önlisans programlarınınbirinden mezun olmak."

Eğer bölümün dengi değilse sınavsız geçiş yapamazsınız. Ünvan değişikliği sınavına girmeniz gerekir. Çalıştığınız yerde Bilgisayar Teknikerliği kadrosu varsa ve sınav sonucu + mülakatta başarılı olursanız istediğiniz ünvana geçiş yapabilirsiniz.

Size şöyle bir bilgi vereyim, anadolu üniversitesinin tarım bölümü var 2 yıllık. bu bölümü bitiren tanıdıklarım oldu. kimisi sıhhi tesisat lise çıkışlı kimi inşaat lise çıkışlı. hepsi de intibakını yaptırıp maaşlarında artış aldılar. bu konuyu araştırın memur forumlarında bunlar zamanın da çok konuşuldu emsal bulun ve talep edin. yazılı talep edin sözlü bir halta yaramıyor. bazı müdürler bu hakkı vermeyince devletin hakkını savunduğunu zannediyorlar

Üst Alt