Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl süreli raporla ekpss'ye girebilir miyim?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
Geçen sene bir yıllık süreli raporum vardı.Bir kaç gün önce yenilettim bu sefer 2 yıllık verdiler.Ekpss ye girebilir miyim? Bir de ilk atamalarda atanırsam raporuun süresi dolmamış olcak.Yeni rapor isterler mi?

Elindeki raporla ekpss gire bilirisin eğer yuzde 40 ve üstü ise ve kazanıp atansanda memur olsanda sonradan raporun uzatilmasa da işten çıkarilmasin sadece engeli statüsünde olmaz engeli haklarindan yararlanamasin o kadar

Şöyle bir durum var ekpss den atanan bizler engelli memur olmuyoruz, engelli memur tanımı diye de bişey yok, normal memur olarak işe başlıyoruz normal memur gibi haklarımız oluyor normal memur gibi işe gidip geliyoruz, engelli statüsünde olmak için maliye gidip raporunla başvuruyorsun onlarda raporu onaylarsa engelli indirimi devreye giriyor erken emeklilik oluyor, atandıktan sonra raporun bi önemi yok sen gidip maliye vermezsen raporunu normal memur gibi emekli olursun..

nuri3558

Cevabınız için teşekkür ederim ^^ Maliye kafasına göre oranları düşürüyor diye okumuştum o yüzden bulaşmayı düşünmüyorum maliyeye ^-^

2 yıllık raporla atanırsam tekrardan rapor isterler mi?

Merhaba. Az önce ikinci raporumu aldım. Geçen sene bir yıl süreli vermişlerdi bu sene ise iki yıl süreli verdiler (%26 kekemelik %25 anksiyete) 2018 de ekpss ye gireceğim.Atanırsam tekrardan rapor çıkarma mı isterler mi?

nuri3558

yâni şimdi maliyeye raporu vermez isek ve maliyeden onaylanmaz ise aynı zamanda kamuda memur olarak çalışır iken engelli izni gibi vergi indirimi ve emeklilik dışında haklardan da mı yararlanamıyoruz ?

RssCip

Engelli iznini çalıştığınız kurumda ki izin işlerini yapan memura sormanız gerekli o ayarlıyor zaten ama devletin prosedüreüne göre maliyeden onaylanmış rapor ile engelli memur statüsünde oluyorsun ki bu maaşına da yansıyor erken emeklilik hakkında oluyor, raporu maliyeden onaylatmazsan erken emekli olamazsın ve engelli indiriminden yararlanamazsın maaşına etki etmez yani..

Üst Alt