Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el otv'siz araç almam için gerekli olan nedir?

iii_124

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi gunler arkadas ben bu konu hakkında cok karısık durumdayım benim %46 raporum var suan guncel hayatımda B sınıfı ehliyetim var ama ötv indirimi almak istiyorum bunu nasıl yaparım. otv indirimi alırken ehliyetim değişir mi ?
ve birde ehliyetim değişti ötv de aldım ama trafige gidip cıkartmadım ehliyetimi mevcut ehliyetim kullanabilirmiyim yoksa gecerliliğini yitirir mi? yitirmez ise 2 el engelliden engelliye arac alsam ötv indirimim gecerli olur mu?
cvplarınız için şimdiden tşk ederim.

Bildiğim ötv sadece 0 da gecerli engelli aracını 5 yıl içnde satsrsa ötv öder sonrasında engelliyede satsa piyasa degerınde onun ötv mi hesaplıcak aldıgı fiyat üzerndenmi dolayısıyla öyle 2. El ötv siz yok

emre kardeşim zaten 0 araç alımında oldugunu biliyorum ben 2 . el araç için arastırma yapıyorum ve ehliyet konusu hakkında bilgili arkadaslardan yardım bekliyorum sende benim gibisin konu ile pek alakan yok anladıgım kadarı ile

Emre1905

verdiğiniz cevapların bir kısmı doğru bir kısmı yanlış arkadaşın bassetiği konu 2ci el araba almak istiyorum negibi prosüdür var demis hemen açıklayalım 2ci el istedin kadar araç alabilir sin ve herhangi birinden de alabilirsin 2ci elde ötv olmaz indirimde olmaz gider anlaşır aracı alırsın muane sokar tertibatını takar emniyette ruhsata engelli aracıdır diye işletirsin bukadar sıfır araçlar da prosüdür daha farklıdır

İst01 kardesim cok saolasinda simdi soyle bir. Durum var bb sahibinden de engelliden engelliye satilan araclar var ondam bahsediyorum simdi o kisi 5 yil otv indirimi aldigi icin satamiyor engelli den engelliye satilik dior onu soruyorum bnde suan icin raporumda otv muaf ibaresi yok ehliyetimde " B " yani burada izlemem gereken prosudur nedir diyorum ilginiz ve cvp icin simdiden tsk ederim

iii_124

eğer başka bir engelliden araç almak istiyorsan o kişi aracı ötv siz almışsa ve 5 yılı dolmamışsa o kişi sana aracını satabilir fakat sana aracı ötv indirimli halde satacaksa ve senin raporunu maliye onaylarsa o kişiden 2 ci el araç alırsın ve snn için 5 yıl boyunca sıfır araç alamama süresi başlar yani ötv indirimi araca deil engelli olan kişinin şahsına gelir engelliden engelliye alınan araçlarda ötv indirimi geçerlidir o kişi aracı alırken ödemediği ötv yi sende ödemezsin fakat ( aracı alacağın kişi aracı 5 yıl önce almışsa ve sen 5 yılını doldurmuş 2 ci el aracı alırsan ( senin ötv indirmin sende kalır ve sen daha sonra sıfır araç alabilirsin ötv siz)

raporunda ötv indirimi yazması ve ötv den muaf yazması gerekmiyor önemli nokta maliye ortapedik engelli olmana veya raporun tanı bölümüne bakıyor bayiler bu işi hallediyor genelde bende 4 ay önce sıfır araç aldım ve raporumda ötv ile ilgili bir ibare yoktu sadece engelli ampute yazıyordu yani ortapedik

snn raporunu maliye onaylarsa o kişiden aracı alırsın ötv ödemeden ama bu seferde 5 yıllık hakkını öldürmüş olursun yani ötv siz sıfır araç alamazsın

cok saol kardeşim bnim zaten sıfır arac alma durumum yok suanlık 2 el alırken ehliyet '' H '' çevirmem şart mı peki yoksa rapor olması yeterli mı ?

şaunki eğliyetin engelli ehliyeti değilmi ozaman değişim için prosüdürler var

iii_124

ehliyetinin engelli ehlıyerı olması şart . Ayrıca ortopedık engelın olması lazım o oranda rapor ıle arac alabılmen için . Engelın ortopedık ıse ehlıyetini değiştir . ÖTV siz arac alabılır sağlık raporunu al. O sekılde muracat et .

ehliyetim normal '' B '' sınıfı işte sıkıntı ve sorun bu yani ben emeklilik için maliye ye engelli indirimi arac için geçerli değil anladıgım kadarıyla 2.el arac almanında 0 araç alma arasında fark işlemi yok veya gerekli bilgi hakkında kesin sonuc bilen yok

iii_124

Sıfır aracı ötv'siz almakla ötv'den dolayı satış kısıtlaması olan engelli statüsündeki bir aracı ötv'siz almak arasında hiç bir fark yok. İkisinin işlemi de birebir aynıdır.

çok tşk ederim oturanboğa kardeşim yani 2 el için ugrasıcaz demektir anlamına geliyor yani bu onun için mantıklı olan 2 el almaktansa 0 almak daha iyi hastane prosudur sıkıntı bizi bekliyor desenize çok saolsun tekrardan

Üst Alt