Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el otomatik vitesli araç alırsam ne gibi işlemler yapmam gerekiyor?

Medo35

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
H Ehliyetle ÖTV ve MTV sini ödeyeceğim 2. el otomatik vites araç alırsam ne gibi işlem yapmalıyım.

İlk benzinciden depoyu dodurup gezmeye başlayacasksın

raporunda sadece otomatik vites yazıyorsa birşey yapmana gerek yok.
özel tertibatlı araç kullanır yazıyorsa engeline uygun tertibat taktırarak kullanabilirsin.

evet.
tertibat takıldıktan sonra araç muayeneye girecek
ehliyetinde tam olarak ne yazıyor.

özel tertibat yazıyor. ama ben mtv yi ödicem

olsun mtv yi ödeyecek olsan dahi tertibatı taktırmak zorundasın.senin ehliyetin sadece tertibatlı aracı kullanmak içindir.yoksa yetersiz ehliyettten ceza yersin devamlı.

bu arada aracın 2000 motor olması sorun olmaz heralde

Araca özel donanım takılacaksa, sıfır araç alımından neredeyse hiç bir farkı yok. Proje çizdirip özel donanım taktıracaksın, o şekilde muayene ve tescil işlemlerini tamamlayıp ruhsatını alacaksın.

Engelli aracında kullanım görüşü

2. el aracı satın aldıktan sonra, tescil belgesinde engelli aracı belirtilmemiş ve MTV indiriminden de faydalanılmadan, kendimce projelendirdiğim tertibatı araca takıp kullansam yorumunuz ne olur.

makina mühendisinin proje çizmesi ve onaylanması sonrada muayeneye girip trafikten tescil ettirmen gerek

Özel donanım ibareli ehliyet/rapor varsa, kullanılacak araçta resmi olarak ruhsata işlenmiş özel donanım bulunmak zorunda. "Ben taktım oldu" denemiyor maalesef.

Üst Alt