Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araç alırsam ne zaman satabilirim?

ha-neul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar...
benim h sınıfı ehliyetim var. Araba almayı planlıyorum. bu konuda pek bilgim yok. sıfır alırsam 5 yıl satamam satarsamda ötv yi geri ödeyeceğim falan bu tamam.ya engelliden 2. el alırsam aynı uygulama devam edecek mi? yani 5 yıl vergi vermiyeceğim mi? net bir şekilde öğrenebilir miyim? he birde 2. el bir araba buldum engelliye satılık. yabancı plaka diyor ne iş anlamadım :D
TEŞEKKÜRLER...

Araç kaç yıllık alınmışsa, kalan süreyi beklersiniz.

Yani şöyleki, yurtiçinden alınmışsa bu süre 5 senedir, mesela 2 senelikse araç, 3 yıl sonra satabilirsiniz vergisiz engelsiz birine.
Ama yurtdışından alınmışsa 10 yıldır süresi, ve size kaçıncı yılında gelecekse, kalanını da siz tamamlarsınız. Diyelim ki 4 senelik. 6 sene sonra satarsınız engelsiz birine.

Araç alma hakkı olan engelli birine sıfırda olsa 2. elde olsa istediğiniz zaman satarsınız.

Tabi sizin de, H sınıfı ehliyetinizin yanı süre araç alma hakkınızın olması gerekiyor. Yani araç almayı gerektirecek ortopedik rahatsızlığınızın olması gerekiyor.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

sorumun başlığı da değişti :D alma hakkım var. benim sorum 2. el alırsam arabayı yine ötv den muaf mıyım?

2. el araç alırsanız o aracın ÖTV süresi dolmadan yeni bir araç alamazsınız sorunuz böyleyse eğer.

2.elarabada ÖTV olmaz istediğin zaman satarsın sadece mtv ödemezsin

Üst Alt