Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el 1600 cc üzeri araç için MTV muafiyeti var mı?

realbilgin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar. Site yöneticilerini böyle faydalı bir iş yaptıkları için tebrik ediyorum.
Soruma gelince;
2. el araç aldığımızda motorlu taşıtlar vergisini ödemiyoruz diye biliyorum ancak 2. el araç satın alırken motor hacmi konusunda bir sınırlama var mı? Yani 2. el 3.0 motor bir araba alırsam motorlu taşıtlar vergisi öder miyim? Yoksa tıpkı sıfır araçlarda olduğu gibi 2. elde olsa sadece 1600cc altı bir araba alırsam mı motorlu taşıtlar vergisini ödemiyorum? Saygılarımla...

tam bi bilgim yok ama tahminimi söylemek isterim aracın motor hacmi yükseldikçe vergiside artar devletin 1600 sınırı koymaktaki amacı hem özürlü bireyin işi görülsün hem kendi zarara uğramasın diye orta vergi düzeyinde aralar için fırsat tanınmış eğer biz ikinci el araç bile almış olsak bu vergi konusunda devletin zararına olacak olanlardan faydalanamayacaz bu sebeple 1600 sınırını aşmak gibi bi şansımız yok ama yanılıyo olabilirim araştırmak gerek

ikinci el arabada motor sınırı yokdur.kaç cc olursa olsun sadece motorlu taşitlar vergisi odemeyeceginiz için sorun olmaz.ozel tuketim vergiisnde 1600 cc zorunlulugu vardır.

Beninde bildiğim 2 elde 2000 cc kadar Bende 2000 motor bi 2 el araç düşünüyorum

1.6 Üstü Binek Araçlarda Muafiyet Yok Ama 2.5 Motora Kadar Vito Tarzı Arabalarda Vergiden Muaf Oluyorsun. TaBi Bu Söylediğim 0'araçlarda Geçerli. 2.elde ise Sınır YOK.

aldığın araç istersen HUMMER olsun, ikinci el olduktan sonra MTV ödenmiyor.
İkinci el araçlarda söz konusu MTV olduğunda üçün beşin hesabı olmuyor. :))
saygılarımla.

Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı ile telefonla görüştüm.MTV 'de motor hacmi sınırlaması olmadığını söylediler.Ben yaşadığımız ildeki vergi dairelerinin bundan haberi olup olmadığını sordum.MTV ile ilgilenen birimlerin bunu bildiğini kendi içlerinde özelge ve genelgelerinin olduğunu herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamızın mümkün olmadığını söylediler

OturanBoğa;

aracı sakat statüsünde nasıl tescil ettireceğiz

Aracın resmi sahibi özürlü kişi olacak, daha sonra ruhsat ve özürlü raporunuzla maliyeye gidip mtv muafiyeti için gerekli başvuruyu yapmanız yeterli.

bende 2000 motor tfs audi a4 var motorlu taşıtlar vergisi ödemiyorum

aracı sakat statüsünde ruhsatı emniyette işletirken engelli olarak kayıt ettiriyorsunuz ruhsatta engelli aracı geçiyor plaka normal 2 nüsha emniyete engelli raporu veriyorsunuz vergi dairesine gitmenize gerek kalmıyor zaten engelli aracı ruhsatı olduğu için sistem vergiden düşürüyor

bu arada satmayı planlıyorum eğer isteyen varsa takas veya nakit satabilirim

arkadaşım kaç yaşında ve fiyatnı söylermisin aracın kısaca durumunuda söylersen iyi olur

Üst Alt