Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 giriş, 6550 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

cagricaylak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
hayırlı aksamlar kardeslerim. sizden bir bilgi almak istiyorum ilk sigorta girişim 1998 ve bu zamana kadar 59 gunum var. bagkurum ise suan aktif 6550 gun. yuzde 80 surekli engelliyim. vergi indirimi aldım mart 2019 itibariyle.
ne yapmam gerek emekli olmak için? sgk belgelerimle gidip basvurmam yeterli mi sizce?

cagricaylak,
Vergi indirimini neden aldınız ki?
Bağkur mensupları vergi indirim hakkı almasına gerek yok, 5510/28 sayılı kanundan faydalanarak emekli olabilirsiniz.
bagkur.PNG

1998 ilk giriş yuzde 80 raporum var

1998 ilk girişim ssk
toplam tarım bagkur 6550 gun
toplam ssk 59 gün
maluluyete basvurdum ret geldi 18/03/2019 tarihinde 5510/28-5. fıkradan evragımı geri gonderdım
eger emekli olabılırisem kac para maas alırım?
simdiden tesekkueler....

cagricaylak

Maaşı bilmek mümkün değil. Ama asgari prim yatmışsa çoğunlukla, çok düşük olacağından emin olabilirsiniz. 2008'den sonra emekli maaşları korkunç. derecede düştü ve her gün düşmeye devam ediyor. 1100-1300 tl arası olacaktır.

BENIMDE BIR SORUM OLACAK....

iyi aksamlar birsey sorucam yuzde 80 engelliyim vede edevlet Rapor Maluliyet/İş göremezlik Derecesi
80,00
ibaresi bulunmakta maasım 980 tl idi suan 1036 tl oldu fakat az arastırma yaptım
Vatandaşın engeli %70 ve üzerinde ise aylık olarak 1.4750 TL engelli maaş ödemesi yapılmaktadır.
Vatandaşın engeli %40 ve %70 arasında ise 980 TL engelli maaş ödemesi yapılmaktadır.
benim işlemlerimde bi yanlişlik mi var onu ogrenmek istiyorum
simdiden tesekkurler

cagricaylak

Sizin örnek olarak aktardıklarınız 2022 engelli maaşı (3 aylık toplamlarıdır onlar). Sizse sigorta priminize istinaden emekli aylığı alıyorsunuz

Üst Alt