Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SSK giriş. 3950 gün ve 3. derece vergi indirimiyle ne zaman emekli olurum?

m1oktay

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
1996 girişim var 3950 günüm var 3 derece vergi indirimim var ben nezaman emekli ola bilirim. yaş şartı varmı ay yıl gün.

SSK giriş tarihiniz olan 1996'da 18 yaşını tamamladığınızı (doğum tarihi+18) ve tam primden yatırıldığını varsayarak;
2008_oncesi.PNG

17 yıl 3920 güne tabiisiniz.

../../1996+17=??/??/2013 yılında gün ay olarak tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabileceksiniz..

3 derece vergi indirimim var.ben tekrardan heyeete girebilirmiyim raporu yükseltip 2 derece alabilirmiyim yüzde 50 raporum var.

Evet. Ama sakın pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın.

tavsiyeniz.

peki bişey daha sorcam 1 .2. 3 derece den emekli olan,derece farkından maaş farkı oluyormu.

Esas fark emeklilik zamanının öne alınıp alınmamasıdır. Maaşta anlamlı bir fark olmaz. % 60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, alın tabii. Sonuçta emeklilik süreniz erkene alınır bu sayede

tekrardan vergi dairesinemi gitmem gerek veya drek hasneden heyete girmek yeterlimi tekrar ankaraya rapor gidiyormu.artık çalışamıyorum doktorada laf anlatılmıyo işveren çalıştırmıyor.sürekli iş arıyorum emekli olsam en azıdan diye uğraşıyorum

Hastaneye başvurup %60 ve üzeri işgücü kaybı raporu alabilirseniz, onu defterdarlığa verip, 3. dereceden olan vergi indirim hakkınızın 2. dereceye dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz. Kendiniz hastaneye gider ve rapor alırsanız, oran %60 ve üzeri olursa da defterdarlığa 2. dereceye geçiş için başvurursunuz. Eğer ki oran % 60 ve üzeri olmazsa, o zaman raporu yırtar atarsınız..

1996 nın 4 ayında ssk girişim var.3950 pirim günüm var emeklilik için 17 yılı ssk girişine göremi doldurmak ,veye kimlikteki yazdigı gibi gün ay yıl, mı olcak.vergi aldım indirimimde var 3 derece

Sigorta girişinizde 18 yaşınızı doldurmuşsanız, 2013'ün 4. ayından itibaren başvuru yapabilirsiniz..

18 yaşından önceki sigortalılık staj değil TAM primli sigortalılık idiyse, evet, Kısmet'in yazdığı gibi, sigorta başlangıcınız 18 yaşını tamamladığınız gün olarak dikkate alınır...

kalp hastası

kalp kapakçık ameliyatı ikidefa geçirdim ve yüzde 50 rapor verdiler. kalp büyümesi ve hiper tansiyonda oldugunu söylediler. elimdeki rapo tarihi..10.10.2012..bu şekil ssk maluliyet kabul edermi. rapor sürekli. ve 1979 dogum.. ssk girişim 1996.. 4200 iş günüm var..

Vergi indirimi alacaksanız kabul ederler, işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa elinizdeki raporla başvurup 3. derece olarak kazandığınızda 2014'ün doğum tarihinizin dolduğu günün ertesinden itibaren emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. 10 yıl 1800 gün malulen emeklilik için başvuru yapacaksanız elinizdeki raporlar geçerli olmaz tarihi ne olursa olsun. Emeklilik başvurusu yaptığında kurum tarafından sevkedilip rapor almanız şart..

kelebek.. 1996 ssk girişli.. 1979 D.T.. 4200 iş günüm var.. siz tabloda belirtiginiz gibi 2013 te emekli olamadım.. askerlik sorun oldu..

vergi indirimim var alındı 3 derece

2013 emeklı olmadın yılı dolduramadıgın ıcın prımlerın dolmuş o tamam şimdi 2014 yılının dogun gununun ertesı gunu emeklılık ıcın evraklarını verebılırsın.

İki defa kapakcik ameliyati oldum. Ve ýuzde 50 raporum var. Tekrar girsem heyete malulen olabilirmiyim yuzde 60 alabilirmiyim.

Malulen emeklilikte aranan oran % 60'tır (5510 sayılı yasanın 25. maddesi). Ama sgk açısından belirleyici olan oran değil, maluliyet cetveli'dir. maluliyet cetveli 'ne görede ilgili bölüm şöyledir:

Kalp Kapak Hastalıkları

A. Medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptomları ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu saptanan orta-ciddi düzeyde darlığı ya da yetmezliği olan cerrahi veya medikal nedenlerle opere edilemeyen (inoperabl) kalp kapak hastalıkları
veya
B. Perkutan girişimsel yöntem uygulanan veya opere edilen hastalarda medikal tedaviye rağmen NYHA evre 4 semptomları devam eden veya operasyon sonrası en az 1 yıl sonra yapılan takipte ciddi ventrikül fonksiyon bozukluğu devam eden kalp kapak hastalıkları.

bu şartlara uyuyorsanız malulen emekli olursunuz, reddedilirse emekliliğiniz o zaman Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurup % 60 ve üzeri oran alırsanız hukuki yoldan hakkınızı ararsınız:

http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

peki şunu ögrenmek istiyorum. malulen emeklilikle, engelli emekli arasındaki fark nedir. ve sizce malulen olmakmı iyi engelli emeklimi sizce..

maaşta fazla bir fark olmaz erken emeklilikte emekli olduktan sonra calışırsınız malülen oldu iseniz emekli maaşı kesilmeden calışamazsınız ne kamuda ne özelde sgklı olarak

emeklilik

malulen emekli olmakmı sizce veya vergi indiriminden emekli olmakmı daha iyi sizce arasıdaki fark ne rica etsem açıklamalı.

Aynı anda ikisi de hak edilebiliyorsa, Yaşlılık emekliliği daha iyidir. Çünkü yaşlılık emeklisi olduğunuzda sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz...

Üst Alt