Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1989 sigorta giriş ve % 46 raporla ne zaman emekli olabilirim?

bolatarsiz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
1989 grişliyim 3600 günüm var 2012 aralık ayında kalp %43 göz %5 ortalama %46 özürlü raporu verdiler vergi indirimi almadım nasıl emekli olacam.

engelli iken işe girsek bir sakınca olrmu.emeklime ters bir tarafı bulunurmu.yada işçi bulma kurumu aracılığıyla işe grip ondan sora vergi indirimi alıp emekli olmammı dorudur yani işçi bulma kurumu aracılığı ile işe girmemmi gerekiyor acaba

İşkur gibi bir şart yok, dilediğiniz işe girebilirsiniz hiçbir sakıncası olmaz..

Bir yakınınızın/arkadaşınızın yanında 10 gün kadar ssk lı çalışan görünmeniz yeterli bu işe girişten sonra 2 gün 3 gün iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alıp Vergi dairesi ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı acin müracaat edebilirsiniz. Bu hakkı kazanır kazanmaz emekli olursunuz..

Çalışırken vergi indirimi aldıgımızda e-türkiye den emeklilik başvurusu yapılabilirmi?herhangi bir sıkıntı olurmu?(kıdem taz.vb.)

Her halükarda sgk ya gitmeniz gerekli e-devletten yapılan işlemler ne kadar doğru olur bilemem.

tekrar yazıyorum arkadaşlar durumum size ızah ediyorum bilenler yazsın.1989 girişim var askaerliği borçlanırsam 4000 güne yakın günüm olacak 2012 aralık ayında %46 özürlü raporu aldım.rapor aldığımda siğortalı değildim.vergi indirimi almadım.raporum sürekli kronik.şimdi işe girsem ssk bana özürlü işe girmişin diyebilirmi.ayrıca duyduğum kadarıyla özürlü halde işe girip vergi indirimi alıp emekli işlemleri için başvurulduğunda işe girene ve işyerine sssk savcılığa suç duyurusunda bulunuyor diyorlar.bende bunun için işçi bulma kurumuna kaydoldum özürlü kadrosunda işçi bulma kurumu aracılığıyla işe girmeye çalışıyorum.nasıl emekli olacambilği verirseniz sevinirim.

Raporunuzla işe girmenizin hiç bir ilgisi yok. İster işe girin ister girmeyin, aynı şekilde raporunuzu beyan edip etmemek ve sakat statüsünde çalışıp çalışmamak da size kalmış bir şey.

Yani, sigortalı olmak, o esnada vergi indirimi için defterdarlığa başvurmak vs. gayet yasak bir yol. Tedirgin olacak bir şey yok.

Defterdarlıktan sakatlık indirimi elde ettiğinizde, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim şartıını tamamladığınız için, erken Yaşlılık emekliliği için hemen sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilrisiniz...

1989 girişliyim.
1968 dogumluyum
askerlik borçlanması dahil 4000 civarı günüm var.
raporumu 2012 aralık ayında % 46 özürlü olarak aldım. vergi indirimi almadım.
askerliği borçlanırsam 1987 ye gidiyor.

rapor aldığımda siğortalı değildim. şu an özürlü olarak iş arıyorum. vergi indirimi almadan özürlü emeklilğinden faydalanabilir miyim. kaç gün ve ne zaman emekli olabilirim.

10-15 gün siğortalı görünüp vergi ibndirimi için başvurup indirim yazısı gelmeden işten ayrılsak bir sakınca olurmu.emekli olmak için illaki vergi indirimi olmsı mı lazım

bilğilendirirseniz sevinirim.

işe gir iş yerinde 2-3 gün sonra çalıştığına dair belge al vergi dairesine git müracaatını yap daha sonra 2-3 gün daha çalış ve işi bırakHiç bir sorun olmaz. Yalnız vergi indirim hakkı ile ilgili belgeleriniz 1-2 ay içerisinde çalıştığınız iş yerine gelecek takip etmeniz gerekli

önerimiz vergi indirim hakkı ile ilgili yazınız gelene kadar çalışın kaybedecek neyiniz var maaşınızı alırsınız.

Vergi indirim hakkı kazanmadan emekli olamazsınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2008_oncesi.PNG

2012 yılında aldığım rapor ile emekli olabilir miyim?

arkadaşlar benim özürlü raporumda % 43 kalp,% 5 göz ortalama % 46 olarak sürekli kronik yazılmış agır özürlü değildir çalıştırılamayacağı iş alanları yerinde ise öz bakımını yapar yazılmıştır.raporun arkasında ise sadece sosyal yardım işaretlenmiştir.bu raporla malülen emekli olunurmu.öz bakımını yapar demekle ne demek isteniyor.ağır işlerde çalışabilirmiyim.raporu 2012 aralık sonu aldım.ayrıca bir sorum daha var vergi indirim belgeleri ankaraya gönderilmiyormu raporu aldığımda çalışmıyordum beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.

Yahu kardeşim adamlar sabahtan beri laf anlatıyorlar ancak sen bildiğini okuyorsunsa, sn.yöneticiler sabırla cvp veriyor.ilginç

bolatarsız,
% 46 raporun ile malulen emekli olamazsın en az 60% ve üzeri olmalı ki malulen emekli olabilesin.
*öz bakım kendi ihtiyacını giderebilendir.
*Siz vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız bakınız yukarıda açıklama yapılmış.

Üst Alt