Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1985 SSK giriş. %51 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

bozo40

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

benim ssk 1985yılında başladı 41 yaşındayım şuan %51 raporum var hastalım da serebrovasküler(s.infakt)sekeli.sol hemipadezi.epilepsi yani felçliyim 2005 yılında rahatsızlandım 1800 günle erken emekli olabirmiyim

cevaplarınız için şimdiden tşk

Hayır malulen emekli olamazsın malulen emeklilik için şartlar vardır 10 yıl 1800 gün ve tek hastalıktan %60 raporunuzun olması gerekli.
Yalnız vergi ind.hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz..
Vergi ind.hakkı kazanırsanız 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz ..
Prim sürenizi 3600 güne tamamladığınız vakit emekli olabilirsiniz...

ilker bey cevap için saolun ssk 1250 günüm var yani olmaz gerçi ben daha 2022 maaşını bile baglatamadım 4yıldan beri ugraşıyorum bimer başvurdum 170 nolu telefonu aradım kamakamlık gittim galiba beni bu ülkenin vatandaşı kabul etmiyorlar 2007 den beri uraşıyorum saygılar

5510 sayılı yasadaki 25. maddeye göre %60 raporunuz olmaldır.

İlker'in de yazdığı gibi, maalesef toplamda 3600 gün prime ihtiyacınız var erken Yaşlılık emekliiğinden yararlanabilmek için.

arkadaşlar aklım karıştı benim 1985 ten 1250 ssk var 2004 te 180 bakurum vardı yapalandırdım ödüyorum şimdi neye başlamamı tavsiye edrsiniz ssk bakuramı yatırmam gerek %51 özrüm var sürekli

eger defterdarlıga calışırken başvurduysan 2 -3 ay içinde eline gecer calıştıgın yer tanıdıksa cıksan bile raporun onaylanmışsa problem olmaz gider alırsın ordan veya defterdarlıktan yeterki 40 ve üzeri rapor al yeterki

Felç geçiren biri 1800 günle emekli olurmu

Merhaba arkadaşlar ben 1985 ten ssk var 1620 günüm şuna çalışabiliyorum 1800 günü doldurunca emekli olabilirmiyim artık bayağı zorlanıyorum sol tarafım felç ama iş yeri işten çıkaracak diyede korku içindeyim petrolde çalışıyorum sayğılar

rahatsızlıgın artmadı ise eski oranlarda ise 51 oranındaki kadar ise malülen emekli olamazsınız fakat rahat sızlıgınız artı ise 1800gün dolun ca sgk ya baş vurup malüliyet tespiti isteyip 60 oranında iş gücü kaybı var derlerse emekli olursunuz aksi tak tirde o oranda rapor ala mazsanız 3600 pirim ve vergi indirimi ne baş vurarak emekli ola bilirsiniz

bana cevap yazan sayın arkadaşlar benim beynimin sağ tarafı tıkalı sara ilacı kullanıyorum 400 teril sol elimi ayagımı % 50 kullanamıyorum sağ gözüm çift görüyor yeni yasaya göre 1800 günle emekli olma ihtimalim varsa doktorları rahatsız edecegim vergi indirimim %42 saygılar şimdiden

doktorlardan almış şahsi raporla malülen emekli olunmaz yapmanız gereken 1800 prim dolunca sgk ya baş vurup malüliyet tespiti için hastaneye sevk almanız ve yeterli oran verilir ise malülen emekli olursunuz allah yardımcınız olsun

Yakın zamanda aldığınız rapor % 42 ise, maluliyet cetveli'ne göre malul sayolmanız mümkün değil. Uğraşmanıza değmez.

Tekrar rapor alıp şansını denese belki bir ihtimal malulen emekli olabilir.
Ayrıca saydığı hastalıklara göre daha fazla oranda rapor alması gerek diye düşünüyorum..

merhaba arkadaşlar yukarda yazılanlara ek şu an 1804 gün ssk var %42 vergi indirim var acaba ssk ya başvursam malülen emekli ederlermi. saygılar

Ahmet bey,
Bakın malulen emekli olmak için en az %60 oranında raporunuzun olması gerekli %60 oranın da rapor alabiliyor iseniz ssk ya müracaat edebilirsiniz. Anılan oranın altında bir oran alır iseniz malulen emekli olamazsınız.

cevabınız içinçok teşekürler torağam anladım banim gibi engeli olupta 1800 günle emekli olabilen vamı acaba merakım odur abisi

Senin gibi olup %60 rapor alan var ise emekli olan vardır. Ama sana %51 veren doktorlar senin gibi olana %60 vermesi imkansız derim. Bence siz çalışmaya devam edin prim sürenizi 3600 güne tamamlayın ve erken emekli olmaya bakın.
Bu arada çalışır iken Maliye'ye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirimi hakkı için müracaat edin. Müracaat ile ilgili süreç aşağıdaki linkte..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Son olarak askerlik yaptınız mı? Kaç ay yaptınız? Velev ki yapmış iseniz askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz..

Bozo40

Selam arkadalar ben 1970 doğumluyum 1985 ten ssk var 1804 günüm var 23 haziranda heyete girdim mağlülen emeklilik için başvurdum evrak takipte bişeyler yazıldı en son sağlık kuruluna gönderildi yazıyor nedemek bilgisi olanlardan yorum alabilrmyim

1970 doğumlu biri için 1988 den sonraki yatan sigortasına bakılır. Önce ise sadece primlere(staj değilse) bakar..
1988 ve sonraki yıllarda sigortalı mıydınız?

staj değil 1804 ssk 186 gün bakurum var ve dün evrak takipte şunlar yazıyor 26.08.2015 ADANA SGİM TAHSİS MAĞLÜLÜK SERVİSİNE ELDEN SEVK ÜZERE İŞLENDİ anlamı nedir arkadaşlar

Yukarıda yazıları okudum: %60 ve üzeri rapor almadıkça malüliyetiniz reddedilir.

Memurlar, sizin verdikleriniz evrakları işleme koyarla o ayrı bir mesele. Ama sonuçta size elce yazıda red edilir...

Elindeki rapora bakma sen eğer başkasının bakımına ihtiyacın var gibi bir durumun var ise sgk sağlık kurulu tüm tahlil ve tetkiklerini inceleyerek karara varacaktır. Elindeki oran belirtir raporun %60 ın altında olması hiçbirşey ifade etmez. Malulen emeklilik için ayrı bir cetvel kullanılır ve kurulun vereceği karar çizelgeye göre düşük kalıyorsa malüllük başvuruna red cevabı gelir.

benim hastalığım şunlar sol tarafım feçli sara şeker tip 2. tansiyon 23 haziranda heyete girdim oranımı söylemediler şun an 63 gündür bekliyorum bakalım ne çıkacak 3 aylık engelli maaşı alıyorum % 42 vergi indirimim var

bu yazanlar ne anlama geliyor

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO:[FONT=Verdana]11,767,855[/FONT]VARİDE TARİHİ:[FONT=Verdana]12.08.2015[/FONT]
GELDİĞİ YER[FONT=Verdana]ADANA[/FONT]T.C. KİMLİK NO[FONT=Verdana]--------------[/FONT]
SİCİL NO:[FONT=Verdana]---------[/FONT]TAHSİS NO:
ADI:[FONT=Verdana]SÜLEYMAN[/FONT]SOYADI:[FONT=Verdana]YAVUZ[/FONT]
EVRAK NO:EVRAK TARİHİ:[FONT=Verdana]11.08.2015[/FONT]
EK SAYISI:[FONT=Verdana]0[/FONT]GİZLİ:[FONT=Verdana]Hayır[/FONT]
GELİŞ ŞEKLİ:[FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ POSTA[/FONT]GELİŞ NUMARASI:
KONUSU:[FONT=Verdana]DİĞER[/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT][FONT=Verdana]Tarih[/FONT][FONT=Verdana]Birim[/FONT][FONT=Verdana]İşlem[/FONT]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]12.08.2015[/FONT][FONT=Verdana]ADANA SGİM BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]12.08.2015[/FONT][FONT=Verdana]ADANA SGİM BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]26.08.2015[/FONT][FONT=Verdana]ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]26.08.2015[/FONT][FONT=Verdana]ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE[/FONT]
[/FONT]
[/SIZE]

Arkadaşlar büğün bana mektupta ara karar verilmiştir yazıyor ne demek bilgi verirseniz çok sevinirim saygılar

bozo40

Büyük ihtimalle hastalığınız ile ilgili ek tetkik ve tahliller ile beraber yeni bir rapor isteyeceklerdir.

Üst Alt