Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 gün primim, 2 farklı hastalığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

maviay69

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selam,
Ben Abdurahman Ali Sağır
1800 gün primim var malulen emeklilik için baş vuracam şizofreni tanımlanmamış şizofreni basit diğri hastalığım var birde akut sistit var doguştan ortopedi tahatsızlıhım var malulen emekli olabilirmiyim saygılarımla

İlker'e ek olarak, malulen emeklilikte 1800 gün primin yanı sıra bir de 10 yıllık sigortalılık süresi şartı var. Yani, ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu yana en az 10 yıllık bir süre de geçmiş olmalı.

özürdiliyerek bir şey sormak istiyorum kendim şizofreni hastasıyım malulen emekli olabilirmiyim hastalıhım şizofreni tanımlanmamış şizofreni diher hastalıhım var malulen emekli olabilirmiyim anlıyamadım özürdiliyorum iyi günler

1989 da başlangıçım sigorta iyi günler

10 yıl 1800 gün ve % 60 ve üstü raporunuz var ise evet malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsin...

Eğer maluliyet cetveli'nde yer alan rahatsızlığınız varsa hemen malulen emekli olabilirsiniz. En son sigorta priminizin yattığı sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvurmanız gerek. Sizi hastaneye sevk ederler...

Yok, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre toplamda %60 ve üzeri işgücü kaybınız varsa, o zaman yukarıda İlker'İn aktardığı yargı kararı bağlamında malulen emekli olmanız mümkün. Dava açmak için önce malulen emeklilik başvurunuzun "durumunuz maluliyeti gerektirecek düzeyde değil" diye reddedilmesi gerek. O red kararına karşılık dava açacaksınız...

17 sinde heyete giriyorum ocak 2012 de şizofreni hastalığından malulen emeklilik için bana dua edin saygılarımla

iyi günler

Dualarımız sizin ile güzel haberlerinizi bekliyoruz...

slm nüfusumda yüzde 45 özürlüdür yazıyor verği indirimimi saygılarımla iyi ğünler

Malulen emeklilik için toplamda % 60 ve üzeri rapor şart. İnşallah sonuç güzel olur...

nüfusumda yüzde 45 özürlüdür yazıyor oturan boğa sizden sorum çıkarmak için şart olan verği indirimimi emekli olunca çıkarılması gerken işlenmi verği indirimimi maaşa azda olsa katkıda olan işlenmi nufusta özür oranı yazması malulen emekliliği sormadım size saygılarımla iyi akşamlar iyi günler

Malulen emeklilikle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Malulen emeklilikte sgk sevki ile hastaneye gidip mall durumda olduğunuzu gösteren bir rapor almanız yeterli...

bu emeklilik olayında anladıgım bi net olay war %60 üstü ve 10 yıl çalışıp belirli gunu yapıyorsun sonrası emeklisin :)

slm heyete girdim 1ay sonra evinize cevap gelecek dedi sorum size şizofren hastalığından emekli edermiler birde emekli olursam ne kadar maaş alırım saygılarımla iyi günler

Şurada takip edebilirsiniz sonucu: Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6 (eskisi: 0312 207 88 66-67)

slm ssk ya gittim oradakiler dedilerki oturan boğa şizofren hastalığı ağır olması gerekiyormuş malulen emeklilikte sanırım aklı olmaması gerekiyormuş bende sesler kesilmedi hanisalasyon görüyorum emirler alıyorum heyete giren doktora anlatım doktorda heyet rapor kağıdına yazdı hastalığımı 2 ci heyet raporunu bekliyorum sonucu nu size sorum oturan boğa bunlar var hastalığımda malulen emekli olabilirmiyim saygılarımla iyi günler kolay gelsin

Maluliyet cetveli'ne göre " Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)" olması durumunda kişi malulen emekli eidlir.

Bekleyip sonucu görmekten başka yapılabilecek bir şey yok maalesef.

slm ssk ya gitim dedilerki şizofren hastalığında ağır hasta olunuy

slm oturan boğa kolay gelsin size sorum zimneten çıkarılmak nedeme onu öğrenecektim 3 şubat 2012 de zimneten çıkmış diyor iyi günler

Kurum içi yazışmalar ilgili biri işini bitirmiş ve başka birime göndermiş ve bende işi bitti demiş.Oralara takılmayın süreç sonun da tarafınıza yazılı olarak bilgi verilecek..

Bugünlerde evraklarınızda bir gelişme olacaktır. Az kaldı. Sabır.

9 eylül üniversitesinde izmir 2ci bir heyete girdim 20 gün oldu cevap yok bülent abi şizofren hastalığında ağır hasta olanlara emekli ediyorlarmış hafifleri değil sizin yazınızla teseli oluyorum emekli olunuyormuş şizofren hastalığından inşalla emekli olursam yazıcam emekli oldum diye iyigünler allah kolaylık versin iyi günler

Bekleyip göreceğiz... İnşallah sonuç olumlu olur.

hepinize teşekür ederim emekli oldum dün beni aradılar emekli oldun dediler sgk teşekür ederim bülent abi hepinize saolun allah razı olsun saholun hep var olun iyi günler iyi çalışmalar iyi günler

Hayırlı olsun Ali kardeş şimdi uzat ayakları bak keyfine...

Üst Alt