Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşından önceki sigortalılık emeklilik hesabında dikkate alınır mı?

Adam Fawer

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
5
Merhaba birşey sorucam 1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişim var ancak 18 yaşından küçüktüm başlangicim 1 Ekim 2008 öncesi 18 yaş baz alınıyor dediler o zaman 2010da 18 olmuştum ben hangisine tabiyim 1 Ekim 2008 öncesi mi yoksa sonrasimi. Yani asıl sorum emekli olduktan sonra emekli maaşı alıp çalisabilcem mi bilen yazarsa sevinirim. @OturanBoğa

Son düzenleme:
@Adam Fawer, Sigorta girişiniz 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih olur.
2008/Ekim sonrası işe giriş tarihi olanlar emekli olduklarında çalışırsa maaşları kesilir.

Benimde sigorta başlangıcı 18 yaşından önce olduğu için yatırılan prim günlerim sayıldı emekli olmak içinde 18 yaşını baz aldılar.

@Adam Fawer,

18 yaşından önce de olsa sigorta primin staj vb. değil TAM prim idiyse, sigorta girişi 1 Ekim 2008'den önce olduğu için emekli olup aynı zamanda sgdp ödeyerek çalışabilirsin bence.
Bunu bilerek değil ama mantıken söylüyorum.

@Adam Fawer,

Benimde 3 Nisan 2008 başlangıç ama 2009 Haziran ayında 18 yaşına girdim. Bunun yanıtını bende merak ediyorum ama kesin cevap bulamadım. Sgk kanunları mevzuatları çok oynak olduğu için sanırım emekli olunca öğreneceğiz.
Sgk da 18 yaşa ne gün girersen o günü başlangıç alırım , 18 yaş altı prim günü varsa günlerinden düşerim diyor . Emeklilik kademesi gelirse de faydalanır mıyız , pek zannetmiyorum.

170 i aradım kadın bilgilerime bakıp söyledi isteyen arayabilir .

Üst Alt