Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşından önce sigortalı oldum. %42 raporla ne zaman emekli olurum?

erhannn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben 02/07/1984 doğumluyum
ilk işe giriş tariğim ssk : 27/07/2000 – tam gün calısan oralak ödendi primim staj değil normal calısan
ssk gün prim 3193
Suan aktif oralak emekli sandığıba bağlı oralak calısmaktayım 16/08/2016 tarihinde itibaren banka calısmaktayım
engelli raporum 2012 tarihinde yuzde 42 aldım ( Beyin ameliyatı oldum )
vergi indirimini yuzde 48 oralak onaylandı.

Cok alaştırdım ama bilmeden cok kesin konuşuyorlar emekli sandiği görevlisi benimle inat ediyor 2021 yılından önce emekli olamassınız diye siz konuya hakimsiniz yardım edermisiniz bana ?

18 yıl 4080 prim günü olaması lazım işe
giriş tarihinize göre

erhannn
Tam olarak 2021 olmasa bile ondan çok da farklı değil emeklilik tarihiniz.
Siz 02.07.2020 tarihinden önce emekli olamazsınız.
Emeklilik için 2008 sonrası devlet memuru olduğunuzdan 5510/28. maddeye tabisiniz. Dolayısıyla 18 yıl 4680 gün şartları aranacaktır. 18 yaş altı sigortalılık emeklilik hesabında dikkate alınmayacağı için de bu 18 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz 02.07.2002 tarihinden itibaren başlayacaktır.
Bu durumda prim şartınızın da tamam olması kaydıyla 02.07.2002 + 18 = 02.07.2020 tarihi itibariyle emekliliği hak edersiniz.
mahzey
Sizin belirttiğiniz 18 yıl 4080 gün şartı 4A lılar için geçerlidir.

doğum tariğim : 02/07/1984
ilk işe giriş tarihim : 27/07/2000 Tam prim ödemsi staj değil
SSK prim Gün sayısı : 3193
engelli Rapor tariği : 07.06.2012
banka işe giriş tariğim : 16.08.2016
Emekli sandığı gün sayısı :1095 hala aktif oralak calısmaktayım bankada
engelli raporum : yuzde 42
vergi indirim oranım : yuzde 48

Bu şart ler ile ben emekli sandiğindan emekli olabilirmiyim ve nezaman emekli olabilirim en ayrıntılı ne şekilde öğrene bilirim acaba ?

erhannn

Ufukalp yazdı zaten:

27/07/2000 sigorta başlangıcı ve %42 raporla emeklilik şartınız: 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 prim

02/07/1984 + 18 = 02/07/2002 (emekliliğe temel olacak sigorta başlangıç tarihi.

02/07/2002 + 18 = 03/07/2020 tarihinde emekliliği hak edeceksiniz (3. derece vergi indirim hakkınızın olduğunu varsayıyorum)

tesekkurler peki prim gun sayısı kac olmalı ?
emekli sandığı yetkili telefon ile görüşmemizde bana 19 yıl 4260 gerekli dedi bende daha günüm dolmadığı icin üstelemedim tamam sen haklısın dedim :)
benim anladığım 03/07/2020 tariğinden önce emekli olamiyorum o gun emekliği hak ettiğimde yıl bazında gün sayım kac olmalı ?
sanırım emekli sandiği farklı skk emeklisi farklı sayı istiyor ?

sigorta başlangısı 18 yas altı emeklilik zamanı

Merhaba Arkadaşlar
ben kademeli emekliliğe tabi olduğum icin cok karısık yasalar devamlı başa dönup duruyorum ama anladığım sey bu sitede gercekten 10 numara insanlar var hiç bir karsılık olmadan her soruya bilgili bir şekilde cevap veriyorlar bunun icin ücret talep edenlerden bile daha cok sey biliyorlar..

benim sorunuma gelince ..

Erhan ÖNEY

Doğum tarihi : 02/07/1984
İlk işe giriş tariği : 27/07/2000
Skk prim : 3193
Yapıkredi işe giriş tarihim : 16/08/2016
Emekli sandiği prim : 1092
Engelli raporu %42 sürekli
Rapor Tarihi : 20.06.2014
Vergi indirim onayı %48 Sürekli

benim durumum suan bu

ben emekli sandığı vakıfı ile görüştüm bana şu şekilde döndü :

Merhabalar,
SSK dan emekli olmakla,Yapı Kredi Emekli Sandığından Emekli olmanın koşulları aynıdır.
SHT engelli lik emeklisi 3 Derecenin asgari koşulları raporu aldığınız tarihe göre değişir.(buna rağmen hak ediyor görünüyorsunuz)
Bilgilerinizi rica ederiz.

bu mail üstüne ben tekrar mail attım cevap oralak :

Merhabalar,
Öncelikle siz vakfımızın çalışanısınız,Vakfımıza şuana kadar 1096 gün priminiz yatmış bu nedenle emeklilik için bize başvuramıyorsunuz.(son çalıştığınız kurumda 1260 gün ve daha fazla olmalı)
Şuan emekli olmak istiyorsanız.SGK na başvurmanız gerekir biz buradaki hizmetlerinizide SGK na giriş yaparız.(Tabii öncelkle ayrılışınız olacak)
Bilgilerinizi rica ederiz.

bunun üstüne kücükcekmece sgk mail attım cevap oralak :

Sayın Erhan ÖNEY,

%42 engelli raporu ve son 1260 gün çalışmanız SSK da geçme koşulu ile 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 iş günü ile 4a kapsamında emeklilik hakkını kazanırsınız. İlerde bağlanacak maaşınız hakkında bilgi verilememektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

tabiki bu mesaj yuvarlak bir cevap olduğu icin kücükcekmece sgk kurumuna gittim raporumuda aldım bana sen emekliliğe hak kazanmıssın skk dan emekli olmak istiyorsan unkapanı sgk gidip başvuru yap dedi emekli sandiği vakfından emekli olmak icinde subat ayına kadar çalışmam lazım kafam karıstı herzamanki gibi unkapanına gitsem sorun çözülecek gibi ama gitmeden fikir almak istedim ben skk emeklisi olmak icin basvurumu yapayım mı ? yoksa emekli sandiğinda günlerimi doldurayım mı ?

yardımlarınız icin teşekkürler
..

erhannn
Madem Yapı Kredi Bankası'nda özel banka sandığı kapsamında çalışıyorsunuz, neden bu zamana kadar her mesajınızda emekli sandığı diyorsunuz ?
Emekli sandığı 4C, özel banka sandığı ise 4A statüsündedir, emeklilik şartları da dahil her şeyi farklıdır.
Sizin emeklilik şartlarınız 3.derece vergi indirimi almış olmanız şartıyla 18 yıl 4080 prim gün sayısıdır.
SGK'nın size emekliliği hak ettiğiniz şeklinde bilgi verdiğini yazmışsınız ama o bilgiyi her kim verdi ise kesinlikle yanlış.
O memur sizin sigorta başlangıç tarihiniz olan 2000 yılında 18 yaşından küçük olduğunuzu atlamış.
Emeklilik için gerekli sigorta süresinin hesabında 18 yaşın altındaki hizmetler dikkate alınmaz, prim sayılır ama süre sayılmaz.
Prim gün sayısınız tamam.
Doğum tarihiniz 02.07.1984 + 18 = 02.07.2002 emekliliğe esas sigorta başlangıç tarihiniz.
02.07.2002 + 18 yıl gerekli sigorta süresi = 02.07.2020
Emekliliği hak edeceğiniz tarih 02.07.2020 dir.
İsterseniz gidin Unkapanı İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğü'ne aynı cevabı vereceklerdir.

Ufukalp Biz bilgili değiriz herkezin dediğine de inanmasak bile bir bildiği olmasa söylemez herhalde düşüncesi ile hareket ediyoruz kücükcekmece sgk d görevli arkadas bile yanlıs bilgi verdikden sonra.. ve özel sandık olduğunu pazartesi öğrenim ben bana kendi müdürüm bile idda ederek emekli sandiği dedi ben dedim ozaman memur olmamız gerek ama memur değiliz yok böyle dedi :) neyse senin söylediklerin hepsi doğru teyit etim hepsini 02/07/2020 emekliyim günlerim doldu o tarihi bekliyorum artık teşekkür ederim

Üst Alt