Ruhsat çocuğun adına çıktı. Araba çocuğun üzerine ama ücretini ben ödedim diye çocuğa veraset intikal vergisi çıkıyor. Buraya kadar sorun yok uygulanması doğru fakat 'engellilerden veraset intikae vergisi alınmaz' diye bir madde varsa yasalarda (olduğunu düşünüyorum) uygulama yanlış. Bu konuyu araştırıp Diyarbakır vergi dairesine ileteceğim. Ya geçmişte ödeyenlere parası iade edilecek yada tüm Türkiyede alqnlardan %5 tahsil edilecektir. Bu arada benim düşüncem Türkiye de engelli dernekleri / kuruluşları hiçbir fayda sağlamamaktadır ailelere.3 aydır bu aracın alım sürecinde, raporun alım sürecinde, eğitim merkezi kayıt sürecinde boşlukta kaldık. Hiçbiryerde doğru düzgün bir döküman yok bilgi belge yok. Şu an mela kasko yaptırcam o da ayrı bir problem. Ben özellikle bakanlığın ve sivil kuruluşların bu konular üzerine biraz çalışıp bu yasal maddelerini insanlar tarafından daha anlaşılır hale getirmelerini ve süreç haritaları paylaşmalarını diliyorum.Öncelikle bu forum kurucularından Allah Razı olsun ki sorularımiza cevap bulabildiğimiz bir ortam oluşturmuşlar. Bilgilerini paylaşan tüm kullanıcılara da teşekkürler.