Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

17 yaşındayım. EKPSS kuraya katılabilir miyim?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm. Öncelikle sizlere bir sorum var. Cevabını daha tam alamadığım için soruyorum. Lise 3 te okuyorum önümüzdeki kuraya başvurabilirmiyim eğer oldu ki kazandım nasıl olacak ?

Ekpss/Kura Başvuru Kılavuzunda aşağıdaki şekilde belirtilmiş, şartlara uymuyorsanız başvuramazsınız.

EKPSS/kuranın başvurularının başladığı ilk gün itibarıyla, 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercih kılavuzlarında ilan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.).

Mayıs 3 te 17 oluyorumKKELEBEKK

Ama ekpss sınavına girilebiliyor kura ile aynı sistem değil mi ? Kazandıktan sonra liseyi bitirip göreve başlayamazmıyız ? Life

[FONT=sans-serif]Tercih kılavuzlarında ilan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir dediğine göre başvurunuz kabul edilmiş olsaz bile atanmanızın yapılmayacağı anlamı çıkıyor[/FONT]

Kuraya ise; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu
veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek
durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir dediğine göre seneye haziranda mezun oluyorum yerleştirme işlemlerine yetişemezmiyiz ?
Life

@yalnizadam Haklısın o maddeye göre başvuru yapabilirsin, ancak kadrolara atanmak için başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir şeklinde yapılan açıklamaya göre atanmış olsan bile atanmanın yapılacağını sanmıyorum

Acaba daha detaylı bilgi almak için ösym yi arasak daha mı iyi olur ?

Ösym çağrı merkeziyle görüstüm lakin doğru düzgün cevap vermediler kura sonuçlarının 2 yıl geçerli olduğunu söylediler. Eğer 2 yıl geçerliyse seneye mezun olduktan sonra atanamazmıyım ??

30.09.1997 doğumluyum 18 yaşının içindeyim 30 eylülde 18 yaşım doluyor atamamda sıkıntı olurmu.

Üst Alt