Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

16 yıldır araç kullanıyorum ama şimdi sürücü olmaz raporu verildi!?

bir_birey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize saygılar.

ehliyetimi yenilemek için tüm prosedürü tamamladım kurula girdim. ama sürücü olamaz raporu çıktı. fakat şöyle bi şaşkınlık yaşıyorum. bana dr tarafından verilen rapordaki tanı bana daha önce hiç bir zaman konulmadı. bana itiraz edebileceğim söylendi. ama bana en yakın hakem hastane 2 saat diğer hakem hastane 5 saat ne yapmalıyım 16 yıldır araç kullanmaktayım. inanılmaz derece stres yaşıyorum çünkü araba benim elim ayağım işe gidip gelmek için tek çarem.
itiraz edince hakem hastaneye daha önce ehliyet aldığım sürücü olur raporumu götürmeli miyim sizce

Rahatsızlığınız neydi acaba ? Sebebi ne hangi tanı yüzünden bu sorunu yaşadınız ?

@bir_birey, Raporunuz çıktıktan sonra 30 gün içerisinde itiraz etmelisiniz.

Hastalığınızı bilmiyoruz ama, eller ve ayaklarda hem sağda hemde solda bir problem varsa bu duruma görede sürücü olamaz kararı veriliyor genellikle. Boynun tam dönmüyorsa eğer yine sürücü olamaz kararı veriliyor.

Felç durumun yok diyorsunuz yanlış tanıdan dolayı böyle bir karar verildiğini düşünüyorsanız sevk edileceğiniz diğer komisyonda durum belki düzeltilebilir.

@BnymnYldz,
evet itiraz edeceğim. sadece bacaklarda problem var. üst sorunsuz. zaten eller ve kollarda problem olsa walker ile yürüyemem.

diyelim ki itiraz etmedim rapor süresi 2 yıl diyor 2 yıl sonra tekrar rapor alıp ehliyet kursuna gitmem olasımı.
yoksa rapor süresi bitince tekrar kurula girmem yeterli mi

Son düzenleme:
@bir_birey, Sadece ayaklarda problem varsa şu şekilde bir tertibat yapılabilir. El ile kontrol edilir.

İtiraz edip daha önce almış olduğunuz sürücü raporunu göstererek durumunuzda bir değişme olmadığını ve bu şekilde bir tertibat ile araç kullanabileceğinizi söyleyebilirsiniz.

30 gün içerisinde itiraz edilmezse rapor kesinleşir ve 2 yıl sonra tekrar müracaat ederseniz sürücü kursuna mı yoksa tekrar komisyona mı sevk edilirsiniz o durumu bilemiyorum. İyi Günler.

@BnymnYldz,
aynı tertibat benim arabamda da var.

itiraz dilekçesi verince hakem doktora ortalama kaç gün içinde gönderiyorlar

Üst Alt