Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıllık öğretmenim ve yüzde 60 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Umut Uysal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15 yıllık müzik öğretmeniyim. %60 sakatlık raporum var. Ne zaman emkli olbilirim ve ne kadar ikramiye ve maaş alabilirim?

Memuriyete başlarken sakat statüsünde mi başladınız, yoksa memur olduktan sonra mı işgücü kaybı oluştu?

Merhaba meslektaş,
%60 oranında raporunuzla mayıs ayında dilekçenizi verebilirsiniz.

Eğer memuriyete başladığınızda sakat statüsünde başladıysanız, 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Yok, memuriyete sakat değilken başladınız ve/fakat daha sonra sakatlandıysanız:
1- Maluliyet derecesinde (%60 ve üzeri) işgücü kaybınız varsa, hemen Malulen emekli olabilirsiniz.
2- İşgücü kaybınız maluliyeti gerektirmeyecek ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybına neden oluyorsa, bu durumda 5510/geçici 4. maddeye tabisiniz:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

sayın oturan boğa bu konuya ilave olarak bi şey sormak istiyorum
ilk işe başlangıcım da hiç özürüm yok 2.ay1998 başlangıcım şu anda 2011 8.ayda sedef,astım,şeker hastalığın dan toplam %60 özürlü raporum var 10 yıl 1800 günden emekli olabilmem için illede tek hastalıktan mı %60 rapor almam gerekli yoksa toplamı %60 yetiyormu cevap verirseniz sevinirim 1600 prim günüm var

derece ve kademniz ne.657 ye mi tabisiniz.ona göre maaş ve ikramiyenizi hesap edebilirim.

tşk. ilker bey ama şunu net olarak anlamadım toplam 3 hastalığımın toplamı palthazar förmülüne göre hesaplandı %60 raporum var 10 yıl 1800 günde emekli olabilirimiyim net bi bilginiz varmı

Üst Alt