Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 engelli raporu olan kişi araç kullanabilir mi?

brkcn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gecenlerde actigim konuya istinaden bir arac almayi dusunuyoruz yalniz bir sorum olacak. Babamin %100 engelli raporu var ama fiziksel engeli yok hayatini ilaclari sayesinde rahat surdurebiliyor. Alacagimiz araci kendisi kullanabilir mi bir sikinti olur mu acaba ?

benim bir arkadaşım diyaliz hastası ve%92 özürlü raporu var B sınıfı ehliyeti de mevcut bu rapora istinaden Ö.T.V indiriminden faydalanarak araç aldı ve kullanıyor.selam.

zihinsel engeli %70 oranında kardeşim var o nasıl araç kullanabilir bize vermiyorlar %90 olmayınca çaresi nedir

CARESİ rapora il sağlık müdürlüğünde itiraz edeceksin yeniden rapor alarak % 90 ve üzeri olması yeterli olacak aksi halde alamazsın

rapora itirazı araç alacağımızı söyleyerekmi yapacağız yoksa bunun başka çaresi varmı teşekkürler

Kendisinin B sınıfı ehliyeti var zaten şuanda arabayı kullansa polis çevirse bakar mı kim kullanıyor diye ruhsatta yazıyor mu özür oranı vs. anlaşılma durumu var mı yani ?

kardeşim zihinsel özürlü nasıl ehliyet alabilirki

Psikolojik ağır ilaçlar kullanan kişilerin sürücü belgesi alıp alamayacağının kararını doktorlar veriyor. Ruhsatta buna dair bir şey yok, ama güvenlik açısından dikkatli olmak ve doğru kararı vermek lazım.

% 100 roporum var kalp hastasıyım otomobil bayisine gıttığımde alıcağız aracın ruhsatına sayıbı kullanamaz ibaresi eklenecektır dıyor trafıge gıttım aynı seyı soyluyor ne yapmalıyım.%93 le diyalıze giren arkadaslarım arac alırken boyle bır sorun yasamamış özellikle kalp hastası olupta ken aracını kulanan arkadaslar bana ulaşa bılırmı .Teşhısı koyan doktoruma gıttım 3 ayda bır kontrolle araç kullana bilir raporu verdı .Buda çözüm olmadı maliyeden red geliyor.

z.z

"ruhsat sahibi kullanamaz" diye eklemek söz konusu değil. Araç sahibinin ehliyeti var mı yok mu ne biliyorlar! Ehliyet olduğunu beyan etmeyin...

Üst Alt