Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 engelli oğlumun üzerinden aldığım aracı 1.5 yıl sonra yine engelli birine satışı

Konular
2
Reaksiyonlar
0
sayın yetkililer ve arkadaşlar ;
bir buçuk yılı aşkın bir süre önce vw 1,4 tiguan cup arabayı %100 engelli oğlumun üzerinden aldım ve maalesef işsizlikten dolayı aracı satmam gerekiyor.
Bu bağlamda herhangi birine satmak bize vergi ödememizi gerektirecek olduğundan en iyisi yine engelli birine satış veya devretmek daha mantıklı gibi , lakin alıcınında % 90 ve üzeri bir raporununmu olması gerekiyor çünkü oğlumun raporu %100 engelli yani araçta hiç bir ekstra donanım yok ?
birde vergi konusu %90 ve üzeri rapor sahibi olan alıcı veya ben herhangi bir vergi veya alım satım vergisi ödemek zorunda kalırmıyız ?
lütfen daha önce böyle bir durum yaşamış olan veya ciddi bilgisi olan birileri yardımcı olabilirse çok sevinirim saygılarımla

mcihan değirmenciler

Engelli statüsünde vergisiz araç alma hakkı olan herhangi birisine satabilirsiniz. Oranın bir önemi yok. Eğer alacak kişi kendisi kullanacaksa ve özel donanım taktıracaksa, satın alır ve sonra bu donanım-tescil işlemlerini yapar.

Ama o kişi neden sizden alsın? Gider ÖTV indirimli sıfır araç alır... Çok avantajlı bir fiyat söylemeniz gerek ki ikna olsun.

Not: Unutmayın, araç alırken mahkeme kararı çıkartmışsanız, satarken de çıkartmak zorundasınız.

Üst Alt