Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 yılını dolduran aracımı değiştirmek için hangi yolları izlemeliyim?

mendoza

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selam 10 yılını dolduran aracımı degiştirmek için hangi yolları izlemeliyim şimdiden herkese teşekkürler

sanırım yurt dışından getirmiştiniz. malesef tam olarak mevzuatı bilemiyorum kabaca şu şekilde araçta ozel tertibat varsa çıkartıp muhendise onaylattırıp muayeneye sokacaksınız ,gümrükteki şerhi kaldıracaksınız, normal araca dönmüş olacak daha sonrada noterden satış vereceksiniz yani müüslümana gavur eziyeti gibi bişey denebilir daha fazla ayrıntıyı bilemiyorum eminim bir sürü pürüz ve aksilik çıkacaktır kolay gelsin işiniz zor

Evet araç yurt dışı 10 yılı dolacak tertibatlı umarım dediğin gibi olmaz teşekkür ederim ilgine

mendoze sende istedigim yaptıgın bütün işlemleri not et ve bütün işlemlerin bittikten sonra burada paylaş diğer insanlarada yardımı olsun bende bikaç sene sonra senin gibi yurt dışından getirdigim aracımı satacagım

Ankara'da olmanız bir avantaj. Sadece bir dilekçe ile gümrükten şerhi kaldırabiliyorsunuz diye biliyorum.Onlar zaten işlem adımlarını size söylerler. Sizde aracı normal 2. el değerinden satarsınız.Daha benim 8,5 yılım var. Derenin altından çok sular geçer.

Evet öyle yapacagım 10 yılını haziran ayında dolduruyor ön bilgi alıp ona göre işlemleri yapmak için konu açmıştım yeterli bilgi yok gibi işleme başladığımda deneyimlerimi sizlerle paylaşacagım.

Teşekkürler evet Ankarada olmam bir avantaj ben de öyle biliyorum gümrükten başlamak lazım diye bakalım günü gelince adım adım paylaşırım.

mendoza

Sanırım artık gümrükten yazı almaya gerek yok. Noter ve Emniyet ekranlarında aracın satış kısıtlamasına dair kısıtlama kalmadığı görülüyor olsa gerek.

OturanBoğa
arkadaşlar ben yeni 2009 model WV caddy aldım araba Almanya'dan gelmiş sanırım
yazıları sürücü bilgi ekranı almanca..
noterden satışını gerçekleştirip aldık, ruhsatı da tamam,fakat yukarıdaki yazılanlarla
benim durumumun bir ilgisi varmıdır merak ettim
yani 2019 da on sene dolunca başımız ağrıyabilir mi bu araba almanya dan geldiği için?

not: araba normal -tertibatlı- filan değil

ahmet75

Engelli statüsü ile bir ilgisi olmadığı için yukarıdaki değerlendirmeler geçerli değil sizin için.

Üst Alt