Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10.04 kodu ehliyete sonradan nasıl ilave edilir?

pasa97

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba.2024 Şubat ayında ehliyetimi değiştiren arkadaşımın özrü sağ el kısalığı 5 cm ve parmaklarını tam randımanlı kullanamamak..25 yıldır engelli aracı var otomatik vites ve silecek sinyal kolu sol tarafa taşınma aparatı ve direksiyonda topuz...ehliyete yeni kod lar yazilmis fakat 10.04 kodu yazılmamış..bu Şubat ayında araç almak için işlemlere başladı ..maliye 10.04 kodu olmalı diye red vermiş..aile hekimi ehliyetini geçen sene değiştirdiği için sevk edemiyorum bir yıl daha bekle ehliyet değişimi 2 yıl da bir demiş..ama bayiye aracı getirdiler aparatlar takıldı sadece vites koluna bir aparat takılmasını istiyor maliye ama hastane ehliyet rapoyunu yanlış yazmış ve bir sene daha bekle diyor..rapor veren hastaneye de gitti aile hekimi sevk etmeden olmaz demişler..başına böyle bir durum gelen oldumu acaba..geçen yıl raporu hatalı düzenis..düzeltmek için nasıl bir yol izlenmeli..tesekkurler

@pasa97,

Merhaba raporunuz 1 yıl sonra bitecek.Yeni rapor girişi yapılmıyor.Komisyona girdiğiniz il sağlık müdürlüğüne gidip rica ediniz.İl sağlık müdürlüğü rapor düzeltme işine pek yanaşmaz ama yine de bir şansınızı deneyin.

İl Sağlık ayda 2 gün rapor düzenelme iptal yetkisi var. Her ay 1 kere il sağlık komisyonu olur o gün ve sonraki 2 gün rapor düzeltebilir silebilir. Rica edersen belki yaparlar ama genelde pek sıcak bakmaz yapmazlar. Benim şansıma yardımcı olmuşlardı benim gözlüğüm yok gözlerimde bir şey yok kafalarına göre gözlük kodu eklediler sonra 2 şehir gezdireceklerdi şansıma iyi birisi denk geldi ve gözlük kodunu iptal edemedi raporu iptal edip yeni rapor düzenlediler.

@Polmiks,

Sizinkinde kendi hataları olduğu için düzeltmiştirler yoksa hayatta yapmazlardı.Ben 10 larca kez dilekçe ve cimerden yazdım sonuç nafile.

@saimakdeniz,

Benimkini de düzeltmek zorunda değillerdi :)
Önce gezdirmek istediler falan en sonunda yardımcı oldular. Benim biraz şansım döndü yani yoksa bende 2 şehir gezecektim yada çakma gözlük takacaktım.
Kafalarına göre kod ekliyorlar ve düzelttirmiyorlar şehir şehir gez uğraş onlar için önemli değil.

Cevaplar için teşekkür ederim sağolun..aslında anlamadığım nokta şu..kurulda birsuru doktor muayene ediyor size aparatli araç kullanması gerek raporu veriyor..ehliyet alırken de komisyonda makine mühendisi eşliğinde hangi kod lar ile araç kullanacağın yazıyor..maliyeye gidiyorsunuz..maliyedeki müdür de olmamış bir kod daha ekleyin diyor...bu saçma degilmi..o zaman doktora ne gerek var..maliyedekiler baksınlar olur olmaz karar versinler..yani bir memlekette nasıl olur da kurumlar birbiri ile çelişir anlamıyorum..bu kadar liyakatsiz lik .....ehliyette hangi kodlar olucak doktorun isi...maliedeki görevliyi kime şikayet edelim bilemiyorum ..herkese saygilar

@pasa97,
Sakın şikayet etme bu sefer sürücü olamaz yazarlar öyle sap gibi kalırsın. Gerekirse ötv ödeyerek araç al. Ben ötv ödeyerek alacağım.
Sürücü olamaz raporunu vermek doktorların 2 dudağının arasında

Üst Alt